Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

De roligaste loppen år 2016 som gör löpningen till en fest

puff_arets-roligaste-lopp-2016-color-me-rad-color-run-toguhest-togh-viking

Gör dig redo för årets löparfest! För dig som är sugen på en upplevelse utöver det vanliga har Metro Modes hälsobloggare Anja samlat årets roligaste och galnaste lopp som alla har det där lilla extra. Allt ifrån färgsprakande 5 kilometers lopp och läskig zombiejakt till 15 kilometers tuff hinderbana. Antar du utmaningen?

Women’s Health Halfmaraton
Europas största halvmara för kvinnor slingrar sig 21,1 kilometer längs Djurgården och Östermalm i Stockholm. Nytt för i år är att du kan dela halvmaran med en kompis, som en stafett, där ni springer varsitt varv.

När: 23 april

Tough Viking
Det största och mest utmanande Obstacle Racet i Norden. Hindren är konstruerade i samarbete med det svenska elitförbandet Kustjägarna. Tävla i lag eller i individuellt.

När: Göteborg 8 km 23 april, Stockholm 8 km 14 maj, Stockholm 15 km 29 augusti

Salomon Citytrail

Hitta nya vägar, trappor och bakgator när du upptäcker huvudstaden under Sveriges första trail-lopp i innerstadsmiljö.

När: Stockholm 24 april

Ultimate ORC

Inga eltrådar, inga fotbollsspelare, inga gladiatorer eller vikingar. Bara du och din prestation. Ta dig genom 40 hinder på 11 km genom skog och mark, med alla typer av underlag.

När: 30 april

Toughest
Nordens största och ledande hinderbanelopp med fler och större hinder än något annat lopp. Du tar dig igenom 40 hinder på 8 km, både på land, skog och i vatten.

När: Malmö 7 maj, Stockholm 4 juni, Umeå 17 september, Göteborg 8 oktober

Wings of Life Worldrun

Ett unikt lopp utan förbestämd sträcka, du springer så långt du hinner innan mållinjebilen passerar dig. Loppet är globalt och starten går samtidigt världen över. Hela anmälningsavgiften går till ryggmärgsforskning.

När: Kalmar 8 maj

Color Run

En löparfest utöver det vanliga där tusentals deltagare blir täckta i färgpulver från topp till tå. Efter varje kilometer springer du igenom en färgstation med musik, fest och ännu mer färg.

När: Stockholm 22 maj, Lund 28 maj

Stockholms brantaste

Sveriges största backlopp går 3,3 km runt om Hammarbybacken, med tre tuffa stigningar på 85 höjdmeter vardera. Efter en ordentlig mjölksyrefest kan du nöjt pusta ut till en storslagen utsikt över Stockholm.

När: 28 maj

Color me Rad

Precis som på Color Run springer du genom färgstationer där du blir täckt i färg från topp till tå. Kom vitklädd och spring i mål som en regnbåge. Här är det inte tid eller prestation i fokus utan det viktigaste är att ha kul.

När: Göteborg 11 juni, Örebro 13 augusti

Superior race 

Ett hinderlopp i tre distanser(5+10+18 km) där den sista utmaningen i varje lopp är att ta sig förbi de stenhårda Gladiatorerna.

När: Stockholm 18 juni

Tough Race Sweden

Terränglöpning där du förflyttar sig över åkermark, på stigar, genom skog, över myrar, bäckar, diken och vattendrag. Bansträckning och hur hindren kommer att se ut hållas hemligt fram till tävlingsdagen.

När: Borlänge 2 juli

Midnattsloppet

Spring 10 km i sensommarnatten längs gatorna i city, skön musik, hejande stadsbor och en karnevalkänsla hetare än en Rionatt. Årets folkfest!

När: Stockholm 13 augusti, Göteborg 20 augusti, Malmö 27 augusti

Tjurruset

Det roligaste, tuffaste, blötaste och garanterat skitigaste terrängloppet. Här sätts din styrka, uthållighet och vilja på prov. Förbered dig på 10 km med branta backar, lerig sankmark och blöta träsk.

När: Stockholm 1 och 2 oktober

Run For Your Lives

Utan tvekan årets läskigaste lopp som verkligen ger dig en anledning att träna, på riktigt. Spring, gå eller kryp 6 km genom Örebro jagad av zombies. Ja, du läste rätt. Banan går genom en upp och nervänd stadskärna, direkt hämtad från Walking Dead, kaotisk och full av hungriga zombies.

När: Örebro 29 oktober

Foto: Color me rad Sweden

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!