Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Här kan du äta den vegetariska burgaren från Impossible Foods som smakar och ser ut precis som kött

Silicon Valley-startupen Impossible Foods har en tydlig – och minst sagt storslagen – mission: Att minska den globala köttproduktionen och göra matindustrin mer hållbar. Kort sagt, att skapa vegetabiliska livsmedel som smakar och ser ut precis som kött. Här kan du äta deras banbrytande burgare!

impossiblefoods_815Foto: Impossiblefoods.com & Instagram/@bareburger
Källa: Café & Impossiblefoods.com

År 2011 inledde Impossible Foods arbetet med att identifiera vad som gör att kött smakar på ett visst sätt och vilka ingredienser från växtriktet som kan kombineras för att återskapa samma smak och textur. Företagets första produkt är burgaren Impossible Burger som görs av bland annat vete, kokosolja, potatis och hem, som är den magiska ingrediensen för att få produkten att kännas, dofta och smaka “köttigt”.

I dag serveras burgaren på totalt sju restauranger i New York, San Fransisco och Los Angeles – och nu är Impossible Foods redo att öka till storskalig produktion, skriver The Washington Post. Med stora investeringar från bland annat Bill Gates och Google Ventures i ryggen öppnar nu den första stora fabriken i Oakland, Kalifornien. Målet är att expandera i USA för att sedan röra sig utanför den amerikanska gränserna under de kommande åren.

För dig som har vägarna förbi USA – och som inte orkar vänta på att det vegetariska köttet kommer till Sverige – här hittar du restaurangerna som just nu serverar Impossible Burger:

New York City

Bareburger
535 LaGuardia Place
bareburger.com

Public
210 Elizabeth St
public-nyc.com

Saxon + Parole
316 Bowery
saxonandparole.com

Momofuku Nishi
232 8th Ave
nishi.momofuku.com

San Fransisco

Cockscomb
564 4th St
cockscombsf.com

Jardinière
300 Grove St
jardiniere.com

Los Angeles

Crossroads Kitchen
8284 Melrose Ave
crossroadsktichen.com

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!