Hälsa

Härligt saftiga sötpotatisbröd med världens enklaste jordgubbsmarmelad

Frukosten är dagens viktigaste mål, så det är viktigt att du får i dig en riktigt god och mättande frukost. Precis det får du om du slänger ihop dessa krispiga och saftiga frukostbröd med sötpotatis i, förslagsvis serverade med världens enklaste jordgubbsmarmelad.

Bröd och marmeladen förvaras med fördel i kylskåpet. Bröden blir som nybakta om de värms på eller rostas. De går också toppen att frysa bröden och ta fram och tina när det vankas frukost.

Receptet hittar du nedan!

Sötpotatisbröd med världens enklaste jordgubbsmarmelad

Sötpotatisbröd med världens enklaste jordgubbsmarmelad

Du behöver: 

Bröd

2 dl durramjöl
1 dl majsmjöl
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 dl pumpakärnor
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 krm kanel, kan uteslutas
1 tsk brödkryddor, kan utesltuas
1/4 tsk salt
2 ägg
1 1/2 dl valfri mjölk
2 dl kokt sötpotatis alt. riven morot, rivet äpple eller riven zucchini t.ex

Jordgubbsmarmelad

220 g jordgubbar, frysta eller tinade spelar ingen roll
1 msk chiafrön
1 nypa vanilj
1 tsk honung
1/2 dl vatten
1 tsk citronsaft

Gör så här:

Om du inte har kokt sötpotatis färdigt, riv eller hacka sötpotatis i små bitar och koka. Alternativt använd riven morot, rivet äpple eller riven zucchini, t.ex.

Sätt ugnen på 200C.

Blanda alla torra ingredienser.

Blanda sedan ner ägg, mjölk och sötpotatis till en jämn smet.

Fukta händerna i kallt vatten och forma 8 bullar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i 15-20 min i mitten av ugnen.

Under tiden bröden gräddas mixar du ihop alla ingredienser till marmeladen till en slät smet med en stavmixer eller i en blender. Om du använder frysta jordgubbar kan du tina de lite lätt innan du mixar. Det går också bra att mixa frysta jordgubbar, då blir marmeladen som en härligt svalkande sorbet innan den tinat. Häll upp marmeladen i en burk och låt stå och svälla i 15 min minst.

Fri från
Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!