Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Het vegetarisk shakshuka med pocherat ägg

puff_shakshuka-vegetariskt-nyttig-lunch-tomatgryta-pocherade-agg-receptHet vegetarisk shakshuka med pocherat ägg.
Metro Modes bloggare Anja Forsnor är en fantastisk inspirationskälla både sett till mat och livsstil. Hon yogar, lagar goda, hälsosamma recept som hyllas på Instagram och är utbildad livsstilsrådgivare. Varannan vecka delar hon med sig av ett recept och den här veckan tipsar hon om het vegetarisk shakshuka med pocherade ägg.

INGREDIENSER:
2 portioner

400 g krossade tomater
4 ekologiska ägg
1 hackad röd paprika
5 hackade körsbärstomater
1 msk kallpressad kokosolja
1 msk harissa
2 tsk tomatpuré
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk mald koriander
1 tsk mald spiskummin
1 tsk honung
salt, peppar

Till servering:
matlagningsyoghurt, bröd, färsk koriander eller färsk persilja

GÖR SÅ HÄR:
Värm kokosolja i en stor stekpanna. Tillsätt hackad vitlök, paprika, tomat och tomatpuré i stekpannan och krydda med harissa, spiskummin, salt och peppar. Stek på medelhög värme i 6-7 minuter tills paprikan blivit mjuk. Häll över de krossade tomaterna och låt puttra med de andra ingredienserna i stekpannan i cirka 10 minuter. Smaka av med lite honung för att få en rund och härlig smak.

Gör fyra små gropar i såsen, en i taget, med en träslev och kläck ner ett ägg i varje grop. Låt puttra i cirka 8 minuter så att äggvitan stelnat men ägggulan fortfarande är rinnig. Ta av från plattan och servera med färsk koriander, en klick yoghurt och ett gott mjukt bröd eller en bit fröknäcke.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!