Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Henrietta om sin rädsla för nya relationer: “Man ger och ger, men får aldrig någonting tillbaka”

“Jag hatar att ibland behöva erkänna för mig själv att jag har extremt svårt för att släppa in människor i mitt liv. Eller för att tydliggöra – jag är rädd för relationer.” Så inleder Henrietta Fromholtz ett blogginlägg vi är säker på att många kan känna igen sig i… 

Henrietta skriver om rädslan att bli lämnad av vänner. “Ni som har hängt med här under en längre tid minns det nog och att en stor anledning till det beror på att jag inte litar på människor efter jag blev lämnad som sjuk”.

Henrietta tycker att det är fruktansvärt att detta fortfarande ska plåga henne, efter flera år som frisk – sedan ätstörningen anorexia. Tankarna uppdagades efter en lång diskussion kring ämnet tillsammans med pojkvännen Johan – och slutade i tårar.  “Jag, precis som många andra, möts återkommande av händelser i relationer som får mig att förstå att jag inte bör lägga ned mer av min tid på hen. Man ger ger och ger, men får aldrig någonting tillbaka, och det pallar inte mitt psyke.”

Henrietta skriver att hon ofta ger allt väldigt tidigt i nya relationer. Fixar listor till nattklubbar, bjuder med personen i fråga på olika typer av aktiviteter, ger ifrån sig prylar, kläder, smink och inte minst engagemang och kärlek. Något hon sedan ibland får ångra.

Känner du igen dig i Henriettas situation? Läs mer om Henriettas rädsla för nya relationer på bloggen.

Foto & källa: Henrietta Fromholtz

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!