Hälsa

Hindrar du dig själv från lycka? 4 situationer som begränsar dig och hur du tar dig ur dem

“När jag har det där”, “om jag flyttade dit” eller “när jag träffar den rätta” – då kommer jag vara lycklig. Men är det så säkert? Det är lätt att hamna i dåliga vanor, men ingen annan än du ska styra över ditt mående. Hindrar du dig själv från att vara lycklig? Kolla in listan nedan!

Foto: Pexels

1. Du förväntar dig alltid det värsta.

Har du till exempel skickat ett mejl till din chef och råkat stava namnet fel är det första du tänker på att personen kommer ta illa upp eller att något dåligt kommer hända. Har du också lätt för att fastna på småsaker och se det negativa?

Gör så här: Ring dina närmsta vänner och be dem boosta ditt ego genom att låta dem skicka sms eller mejl där de berättar om vad de gillar hos dig, du är ju bra! Med dina vänners pepp kommer det bli svårare att se mörkt på framtiden!

2. Du litar inte på din kompetens, din intelligens och det du kan.

Då kan du ha det så kallade “impostor syndrome” eller som man på svenska säger, “bluffsyndromet“. Det handlar om att du tror att andra övervärderar dig och att du själv inte litar på dina kompetenser. Använder du exempelvis orden “bara” eller “endast” när du pratar om dina mål eller din framgång kan du behöva se upp!

Gör så här: Jobba verkligen på att ta emot positiv feedback och ta den till dig! Istället för att prata om din framgång genom att berätta alla dina misstag du har gjort på vägen, berätta istället på ett sätt som värdesätter ditt hårda arbete. Fortsätter du med det blir det till slut en vana och du kommer inte längre underskatta dig själv.

3. Du jämför dig hela tiden med standarden på sociala medier.

Ja, vi vet. Det är superenkelt att skrolla i flödet och jämföra dig med fitness-tjejen som precis har sprungit 5 kilometer på lunchrasten medan du själv försöker pussla ihop livet med studier, jobb och lägenhet. Tar det mycket av din tid?

Gör så här: Du måste sluta jämföra dig med andra och inse att det finns så mycket mer bakom bilderna du ser på sociala medier. Gör en lista och skriv upp saker eller mål som du har nått. Det kan vara vad som helst, till exempel att du har lärt dig att stå på huvudet eller att du faktiskt snart närmar dig examen. Ta en stund och titta på din lista. Se allt som du har åstadkommit och fokusera på ditt!

4. Du är rädd för att vara sårbar.

“Försök att var stark” har nog många hört någon gång. Men det som egentligen kanske menas handlar om att inte bryta ihop, brista ut i tårar och gå sönder i tusen bitar. Vi kämpar för att hålla upp en fasad, men alla måste få vara känsliga, även du.

Gör så här: Fundera på något som gör dig irriterad eller arg och ta din tid att verkligen leva ut den känslan för ett tag. En del kan tycka att det är skönt att gå på boxning för att ta ut all sin ilska på en gång. Om du är ledsen, gråt. Är du glad? Försök att leva ut just den känslan. Det är värt ett försök!

Källa: Wellandgood

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!