Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Huskur mot förkylning: Fläderbär stärker ditt immunförsvar

Till dig som som i förkylningstider brukar knapra vitlök och ingefära tills de ramlar ut ur öronen, här är en annan immunboostare du måste testa: Fläderbär! Ett riktigt superbär som inte bara smakar gott i saft, sylt och paj – det sägs öven motverka virus och stärka immunförsvaret.

fladerbar forkylning
Foto: REX

Fläderbär har länge använts på huden för att behandla sår – men även som en en huskur för att trolla bort förkylningar och influensa. Här är några av fläderbärens hälsofördelar i förkylningstider:

Motverkar virus och stärker immunförsvaret
Forskning visar att ämnen i fläderblomman och -bären kan hjälpa till att dämpa svullnader i slemhinnorna och hjälpa till att lindra nästäppa. Fläder har också antiinflammatoriska egenskaper.

Massor av antioxidanter
Fläder innehåller flavonoider som har en skyddande effekt på kroppens celler. Fläderbären utklassar till och med superbär som blåbär, tranbär, gojibär och björnbär i totalt flavonoid-innehåll! Mer forskning behöver dock göras för att ta reda på exakt hur effektivt flädern är.

Kortare sjukdomstid
Fläderbärsextrakt kan förkorta influensa med flera dagar, visar en studie publicerad i The journal of alternative and complementary medicine.

fladerbar forkylning
Foto: REX

På apoteket finns växtbaserade kosttillskott med fläder mot bland annat förkylning, till exempel Superfruit Immune Support kapslar och Sambucol. Fläderbären mognar i augusti-september, och utanför säsong kan du köpa torkade fläderbär i välsorterade hälsokostbutiker. De är perfekta att hälla i smoothien, ha på gröten eller i teet. Om du har plockat egna bär, tänk på att de måste kokas innan du äter dem. Det finns giftiga ämnen i de rå bären som försvinner vid upphettning, så att du sen kan ta del av alla hälsofördelarna!


Källa: University of Maryland Medical Center
, Land.se

Immune Support - Superfruit KÖP

Immune Support - Superfruit

Premiumblandning av naturliga örtextrakt så som chaga, gurkmeja, svart fläderbär och vegan vitamin D3 från grå renlav. *Vitamin D bidrar till immunsystemets normala funktion. Gurkmejaextrakt hjälper till att upprätthålla immunsystemets effektivitet. Svart fläderbärsextrakt hjälper till att stötta kroppens immunförsvar. Oreganoextrakt främjar andningsorganens hälsa/för hälsa i de övre luftvägarna samt förbättrar immuniteten. Rosmarinextrakt bidrar till kroppens naturliga försvar och stöder immunförsvaret.

Pris: 349 kronor.

KÖP

Nästa bild
Immuno Forte - Sambucol KÖP

Immuno Forte - Sambucol

Kosttillskott med svart fläderbärsextrakt. Har en hög antioxidanthalt och innehåller även zink och C-vitamin.

Pris: 129 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!