Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Enkla husmorsknepet som motverkar löss

Många småbarnsföräldrar känner väl till de illavarslande tecknen, när barnen kommer hem från skolan eller förskolan och kliar frenetiskt i hårbottnen. Om du inte har möjlighet att ta dig till ett apotek förrän dagen därpå berättar vi här om vilka enkla husmorsknep som kan hjälpa dig i kampen mot de fruktade hårlössen!

Foto: Shutterstock

Luskammen är helt klart det bästa vapnet mot hårlössen och gnetterna som har en tendens att spridas både på skolor och förskolor. Bortsett från luskam och lusmedel från apoteket finns det även förebyggande medel när du vet att lössen börjat sprida sig. Men man har inte alltid möjlighet att springa iväg till apoteket med kort varsel, därför kan det vara bra att känna till att det faktiskt finns några husmorsknep som kan hjälpa dig i kampen mot lusen!

Husmorsknep mot löss

Bortsett från klassiska lusmedel på apoteket finns det flera käcka husmorsknep som kan fungera när hårlössen slagit till.

  • Olivolja

Applicera en riklig mängd olivolja och massera in ordentligt i hela håret och hårbottnen. Låt oljan sitta i över natten och luskamma sedan håret mycket noga. Prodeduren behöver upprepas några gånger för att vara säker på att bli av med alla gnetter.

  • Kokosolja och äppelcidervinäger

Skölj håret i en generös mängd äppelcidervinäger. Blanda 1 dl äppelcidervinäger med 5 dl vatten, på så sätt får du äggen att lossna. Applicera sedan kokosolja i hela håret och hårbotten och låt verka över natten. Gå sedan igenom håret noga med luskam och schamponera som vanligt. Upprepa gärna proceduren efter några dagar för att vara säker på att bli av med alla ägg.

Källa: TV4

Luskam Kort & Fint Hår 1 st - Liceworld KÖP

Luskam Kort & Fint Hår 1 st - Liceworld

Liceworld luskam i plast är en kliniskt testad luskam för fint och kort hår. Luskammen används för att upptäcka och effektivt ta bort löss och lusägg i håret.

Ergonomiskt handtag. Kliniskt testad.

Pris: 19 kronor.

KÖP

Nästa bild
Luskam - Nitfree KÖP

Luskam - Nitfree

NitFree luskam är ett effektivt sätt att ta bort både löss och lusägg utan att behöva använda kemiska medel. Man blir oftast fri från lössen inom 3 – 5 dagar. Kammen är utrustad med patenterade, spiralformade och räfflade mikrokanaler på var och en av kamtänderna. Den smarta utformningen gör att man skär igenom det sekret där lusäggen sitter och man för då med äggen ut ur håret. De löss som redan kläckts hamnar mellan kamtänderna eller mikrokanalerna.

Pris: 199 kronor.

KÖP

Nästa bild
Lusschampo & Kam - Paranix KÖP

Lusschampo & Kam - Paranix

Paranix Schampo är en snabb och effektiv behandling mot huvudlöss och ägg. Schampot verkar på 10 minuter förutsatt att man återbehandlar efter 7 dagar.
Paranix Schampo är praktiskt att använda eftersom det även fungerar som ett vanligt schampo och tvättar håret under behandlingen, så inget extra schampo behövs. Det är dessutom enkelt att skölja ur, har en behaglig doft och passar alla i familjen över 2 år.

Pris: 195 kronor.

KÖP

Nästa bild
HT 15 Elektrisk Luskam - Beurer KÖP

HT 15 Elektrisk Luskam - Beurer

Elektrisk luskam som hjälper dig att bli av med löss och dess ägg. Vid kontakt med löss och ägg reagerar luskammen med en aukustisk signal. Den är lätt att använda och du behöver inga kemikaliska medel. Den fungerar även på hundar och katter.Rengöringsborste, batteri (1 x 1,5 V LR06) och skyddshölje ingår.

Pris: 221 kronor.

KÖP

Nästa bild
Schampo & Luskam - Licener KÖP

Schampo & Luskam - Licener

Licener schampo är en snabb och effektiv engångsbehandling som dödar både löss och lusägg. Lusschampot är enkelt att använda och har full effekt efter bara 10 minuter. Den aktiva huvudingrediensen, neemextrakt är testad och mycket effektiv både mot löss och lusägg i alla stadier.
Licener schampo är milt och har en neutral doft. Hårschampot är lätt att tvätta ur och man blir varken klibbig eller oljig i håret. Dessutom ingår en luskam i förpackningen.

Pris: 119 kronor.

KÖP

Nästa bild
Sensitive Behandling Mot Huvudlöss - Paranix KÖP

Sensitive Behandling Mot Huvudlöss - Paranix

Paranix Sensitive är en effektiv engångsbehandling mot både huvudlöss och lössens ägg. Produkten rekommenderas speciellt för långt hår då den gör håret mjukt och lättkammat. Paranix Sensitive kan användas redan från 6 månaders ålder. Lösningen appliceras och fördelas i torrt hår för att sedan verka under 8 timmar. Lusmedelt kan därför med fördel användas till natten. En flaska räcker till ca 2 appliceringar, beroende på hårets längd.

Pris: 179 kronor.

KÖP

Nästa bild
Första Hjälpen Set Hund & Katt - Trixie KÖP

Första Hjälpen Set Hund & Katt - Trixie

Smart första hjälpen set med noga utvalda produkter för att du på bästa sätt ska kunna hantera de akuta skador som din hund eller katt kan drabbas av. Väskan är liten och smidig. Den stängs med en dragkedja och på baksidan finns ett kardborreband.

Pris: 159 kronor.

KÖP

Nästa bild
Luskam Metall Långt & Tjockt Hår - Liceworld KÖP

Luskam Metall Långt & Tjockt Hår - Liceworld

Lättanvänd luskam i metall som passar långt och tjockt hår. Luskammen används för att lättare få syn på och ta bort huvudlöss och dess ägg. Kammen har en stabil robust utformning och ergonomiskt handtag.

Pris: 69 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!