Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Ica slutar att sälja engångsprodukter i plast – byts ut för miljöns skull

Brukar du köpa bestick och muggar i plast när det är dags för middagar och fester? Nu är det snart slut med det. För nu slutar Ica sälja engångsprodukter i plast, om två år ska alla plastprodukter vara helt borta. 

ica-plast-slutarFoto: Unsplash/Ibl

Plastartiklarna kommer att bytas ut mot mer miljövänliga alternativ i papper och 2020 kommer alla engångsartiklar vara utbytta. Detta gäller muggar, tallrikar, bestick och sugrör. En del av deras nya plaststrategi är också att alla förpackningar ska gå att återanvända 2022 och 20230 ska förpackningarna vara gjorda av återvunnen plast eller en helt fossilfri råvara. Antalet förpackningar som har pant kommer också att ökas, så nu kommer du även kunna panta saft- och juiceflaskor.

– Vi behöver både minska den totala användningen av plast och se över vilken typ av plast vi använder. Det ställer krav på oss som företag att vara med och driva utveckling, skriver Kerstin Lindvall, hållbarhetsdirektör Ica Gruppen, i ett pressmeddelande.

Källa: Expressen

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!