Hälsa

Ida Warg: “Våga göra dig av med energitjuvarna i din närhet”

Att ha en dålig dag som resulterar i ett kasst humör, har vi alla då och då. Det är helt normalt och hör till konceptet “människa”. Att vara allmänt negativ, klaga och alltid se glaset halvtomt är ett val och påverkar alla människor runt omkring dig. Vem har inte känt känslan att möta någon som suger ut all ens energi, och lämnar en kvar helt dränerad? Vi har! Och Ida Warg med. Här delar hon med sig av ett genialiskt tips på hur du “städar ut” dessa energitjuvar ur ditt liv!  

“Jag känner av, tar in och suger åt mig av hur personer jag möter är. Framförallt om de har en dålig energi, gnäller eller bara är allmänt negativa. Personer som har en negativ syn på livet och suger energi är därför inte alls bra för mig. Ju äldre jag blivit desto mer inser jag att jag måste sätta mig själv först och göra mig av med personer som påverkar mig sådär negativt.”

Känner du igen dig? Vi gör det verkligen! Men hur konstaterar man att någon (kanske en vän, kollega eller chef) tar all ens energi? Man stannar upp och känner efter. Händer detta gång på gång när ni ses kan det vara bra att följa Idas grymma råd inför 2018 – och rent av göra slut med dessa personer. Du förtjänar nämligen bättre!

“Nu menar jag såklart inte att man ska “göra slut” med vänner bara för att någon är på dåligt humör en dag. Men jag vet många som fortsätter umgås med personer lite plikttroget bara för man känt varann i tio år, för att personen inte gjort något egentligt elakt eller för att de “har ju faktiskt kul ibland”.”

I bloggen delar Ida med sig av tecknet som hon använder som markör, när det kommer till att hitta dessa energitjuvar >> Om du känner denna känsla så är det hög tid att stanna upp, och fundera över vad den här personen/bekanta/vännen faktiskt tillför i ditt liv. Är svaret ingenting – så kan det vara dags att göra slut!

 

Foto & källa: Ida Warg 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!