Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

"Varför ska man vara lik alla andra?", frågar sig skådespelerskan Ina Svenningsdal, i

Hälsa

Ina ”Skam-Chris” Svenningsdal öppnar upp om förhållandet till sin kropp: ”Du borde se ut mer som Noora”

”Varför ska man vara lik alla andra?”, frågar sig skådespelerskan Ina Svenningsdal, i en intervju på SVT Edit: Stories. I det uppmärksammade klippet berättar Ina, som spelar Chris i Skam, om hur elaka kommenterar om hennes kropp har påverkat henne under tiden i rampljuset.

Foto: NRK & SVT

Vi känner igen Chris, eller Ina Svenningsdal som hon egentligen heter, från NRK:s omåttligt populära ungdomsserie Skam. I serien är karaktären Chris en till synes självsäker tjej som inte bryr sig så mycket om vad andra tycker, ett personlighetsdrag som verklighetens Ina i mångt och mycket delar. Inas och Chris främsta likhet är dock att de ser likadana ut. I en intervju på SVT Edit: Stories öppnar Ina upp om förhållandet till sin kropp och om elaka kommentarer hon har fått under tiden som Chris, som att hon borde ”se ut mer som Noora” och ”äta mer som Vilde”.

– Jag har alltid vetat att jag har en lite större klädstorlek än andra, men jag är trygg i mig själv, säger Ina i klippet där hon också medger att elaka meddelanden gör ont att få.

Ina drar parallellen till alla ungdomar som dagligen får nedlåtande kommenterar från andra skolelever, och att ett meddelande kan räcka för att ge värsta tänkbara utfall. Ina är trygg i sig själv men det har ändå funnits tillfällen då hon har vacklat i tankarna:

– Borde jag göra nåt med mig själv för att se mer ut som Noora eller vara mer som Vilde…? Idag kan man ändra på hur man ser ut men jag trivs i kroppen jag har nu och jag trivs med mig själv och då är jag nöjd med det. Varför ska man vara lik alla andra, det är ju tråkigt!

Ta två minuter till att kolla på klippet med Ina!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind