Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Jennie Hammar om senaste hälsotrenden från Hollywood: ”Den spås bli nya grönkålen!”

jennie hammar traning
Jennie Hammar är bloggaren, poddaren och journalisten som bor i Los Angeles. Metro Mode tog tempen på Jennie och frågade hur hon ser på hälsa.
 
Vad är hälsa för dig?
– Utöver att må bra, känna sig stark och hitta balans i vardagen är det något KUL. Jag tycker om att prova hälsotrender och följa nya rön. Att prova ny kost och få en kick av att känna att jag gjort något bra för mig själv.
 
Vad gör du då för att må riktigt bra?
– Jag försöker att inte stressa. Det känns helt ärligt som den viktigaste byggstenen i folks hälsa. Det gäller att välja sina strider, utvärdera om saker verkligen är värda att hetsa upp sig över och tacka nej till grejer man tror kan kräva för mycket av ens dyrbara tid. Gud, vad detta låter pretentiöst, men det ÄR så.
 
Att vara vältränad, vad betyder det för dig?
– Att känna sig stark, lätt i kroppen. Det handlar inte om hur tungt man kan lyfta eller hur fort man kan springa så mycket som att man är stark i kroppen och inte har ont någonstans.
 
Vad tycker du om den nuvarande hälsotrenden?
– Vad är den nuvarande hälsotrenden? Det känns som att det är så många. Jag tror på att göra det man känner för. Många verkar intresserade av att utmana sig själva, ställa upp i lopp och maxa sig själva. Det är inget som jag är inne på – just nu. Men allt som får en att må bra ÄR bra.
 
Vissa menar att hälsotrenden också innebär hälsostress – vad tänker du om det?
– Jag tycker att det är kul med hälsotrender. Att prova vad som passar en själv. Äta chiapudding på veckorna och ostbricka på helgen. Det måste vara balans. Man ska inte ha dåligt samvete för att man unnar sig saker som ligger utanför ramen för vad som anses ”hälsosamt”.
 
Hur tränar du helst?
– Jag gillar att hajka i bergen här, gå branta promenader som ger både kondition, sol och tid för eftertanke. Sen gillar jag Soulcycle, en typ av intensiv spinning, som jag tränar ett par gånger i veckan. Sen måste man alltid addera lite styrka till sin träningsrutin!
 
Vilken träning är den värsta du kan tänka dig?
– Att springa. Jag vet inte varför, men jag har alltid hatat att jogga.
 
Brukar du tänka på att äta “hälsosamt”?
– Absolut! Jag undviker kött och försöker laga mycket vegetariskt. Jag gillar att addera nyttiga tillskott till min vanliga kost. Äter jag grekisk yoghurt pimpar jag den gärna med hampa, chia och andra vitaminrika fröer. Sen gör jag gärna sallader på bönor, linser och mörkgröna grönsaker. Smoothies är ett bra mellanmål och där kan man alltid trycka ner alla möjliga saker. Grönsaker, fröer, frukter.
 
Avslutningsvis, ge oss ditt bästa hälsotips!
– Utöver att kålrabbin enligt rapporter här borta är den ”nya grönkålen”? Kombucha! Sött fermenterat te, som är bra för matsmältningen och immunförsvaret. Jag har alltid några flaskor i kylen och jag dricker ett glas varje dag.
 
Läs också: Triathleten Shahrzad Kiavash: “Det är en del av vårt eget ansvar att minska stressen”

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!