Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Jessica Almenäs om att vara HSP och inte passa in: “Har varit flyktig som en fjäril”

Jessica Almenäs tar upp ett viktigt ämne på sin blogg – det här med att känna att man inte riktigt passar in någonstans. Hon berättar att hon är en HSP (highly sensitive person) och att hon är oerhört känslig för stämningar och energier. I det öppenhjärtiga inlägget diskuterar hon bland annat sociala mediers inverkan.

jessica-almenasFoto: Instagram/@jessicaalmenas

– Jag kände ofta när jag var yngre att jag inte riktigt passade in. Blev ofta lite obekväm i olika sammanhang (även om jag på den tiden var en mästerlig kameleont och mingelproffs) och kände att jag aldrig riktigt bondade som andra gjorde.

Däremot var Jessica med överallt och hade många bekanta. Men hon fick aldrig de där starka banden till en grupp, som många andra fick. Hon beskriver sig själv som en flyktig fjäril som aldrig riktigt släppte in någon. När det blir dålig stämning i ett sällskap blir hon väldigt obekväm och har därför tagit sig an rollen som stämningshöjare. Hon tror att det bottnar i att hon har en högkänslig personlighet.

– Känt det som mitt ansvar för att jag inte klarar av den dåliga stämningen, en stämning som många andra inte ens har märkt… Får ofta höra att jag inbillar mig saker, vilket alla HSP får höra.

Innan Jessica blev utbränd 2015 kände hon sig som en del av ett sammanhang på jobbet – mycket eftersom hon inte gjorde så mycket annat än att jobba hela tiden. Efter utmattningen har hon åter igen landat i att hon känner att hon inte passar in någonstans. Hon tror att sociala medier har en inverkan.

– Man matas varje dag på Instagram med hur andra umgås, har sina gäng som är supertajta, har middagar och fester som man inte blir bjuden på och man undrar varför man själv står utanför. Och då är jag ändå en vuxen människa som VET att Instagram inte har något med verkligheten att göra, hur är det då inte om man är ung? Det är inte särskilt svårt att känna sig misslyckad.

På bloggen frågar hon om det finns fler som känner som henne själv och kommentarerna har strömmat in. Många av hennes läsare känner igen sig i att vara högkänslig och känslan av att inte riktigt passa in någonstans. De förklarar att hon beskriver de på pricken och de tackar för att hon tar upp ett viktigt ämne.

Läs hela inlägget om att inte passa in här!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!