Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Joanna Swica: “Är jag en förebild eller är jag en bluff?”

Joanna Swica håller på att läka från sin olycka i somras och varje dag får hon höra “Du har läkt helt fantastiskt! Man kan knappt se något!”. Svaret på detta är alltid “tacka bra smink”. I ett inlägg på bloggen funderar hon på om hon kanske är svag för att hon fortfarande blir ledsen när hon ser sig i spegeln och en dålig förebild för att hon gillar smink.

Joanna-swica-olyckaFoto: Joannawica.metromode.se

“Det är skönt att kunna täcka, jämna ut och förbättra tack vare smink och jag skiter högaktningsfullt i att det inte är så man ”ska tänka”. Jag vet att jag är motsägelsefull.”, skriver Joanna.

Hon skriver också i bloggen att hon har accepterat att ansiktet inte ser ut som tidigare, att hennes hy inte är lika slät längre och att halva leendet inte hänger med på grund av ärren. . Men att hon inte är okej med det.

“Gör det mig svag? Ett offer för patriarkatet? Eller som någon skrev: du är en förebild för många, tänk på det nästa gång du talar negativt om dina ärr och öppet promotar smink. Du gör inte tjejer en tjänst direkt.”

Joanna undrar då om hon är en förebild om hon istället låtsas och struntar i att prata om smink och istället skriver “selfieperfektion” till bilden.

“Kanske är det så att jag inte är en bra förebild? För vem är jag att skriva om hur viktigt det är att gå sin egna väg, att älska sig själv och att våga när jag själv vissa dagar när jag ser mig själv i spegeln inte gillar vad jag ser?”

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!