Hälsa

Joanna Swica: “Det är ingen bebis, det är min mage”

Metro Modes bloggare Joanna Swica har tröttnat på människor som ska in och peta i gravidfrågan och på kommentarer angående hennes kropp. I ett inlägg på sin blogg uppmärksammar hon nu kroppsuppfattningar och vikten vid att tänka en extra gång innan man kommenterar någon annans kropp, framförallt kopplat till graviditet.

Foto: Instagram @joannaswica

Det var efter att Metro Modes bloggare Joanna Swica lade upp en bild på Instagram som hon fick kommentarer huruvida hon var gravid eller inte. Efter att ha granskat bilden både själv och tillsammans med vänner kunde Joanna fortfarande inte förstå hennes läsares kommentarer – det enda hon såg var en “euforisk tjej efter ett träningspass”.

Joanna skriver att det är problematiskt att vissa har en så skev kroppsuppfattning och att det inte är konstigt att folk har ångest över att deras magar inte är platta nog. Att vi dagligen blir matade med information och bilder som säger till oss att vi ska ha en platt mage har skapat en kroppshets många av oss inte kan kontrollera. Joannas egna mage står ut och lever sitt egna liv, men för henne är detta inget hon bryr sig om. Det viktigaste för Joanna är nämligen alla andra funktioner och en platt mage är inte hennes prioritet!

Joanna menar även att vi bör tänka igenom en extra gång innan vi kommenterar någon annans kropp, framförallt kopplat till graviditet. För det finns de personer som faktiskt inte kan få barn, har fått missfall och de som helt enkelt försöker få barn. Joanna vill själv få barn i framtiden, men hon tycker det är frustrerande att hon redan idag måste planera med åtanke att hon en dag kommer bli gravid. Att då ständigt få höra barnfrågan och hur hon kommer att känna när dagen väl kommer gör henne stressad. Så även om man vill väl finns det helt enkelt stunder där man inte behöver kommentera, utan det är bäst att låta den glida förbi.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!