Hälsa

Joanna Swica om mental kraschlandning och hur vi på bästa sätt kan hantera den

Att veta hur man ska hantera en mental kraschlandning kan ibland vara svårt, både för den drabbade och för personerna i omgivningen. Viktigt att komma ihåg är dock att man inte är ensam! Nu delar Metro Modes Joanna Swica med sig om hur hon hanterar en mental krasch. 

Foto: Instagram @joannaswica

Det blir tyvärr allt vanligare att höra om personer som når en så kallad “mental krasch”. Vilket kanske inte är så konstig med tanke på att många av oss lätt sätter för stor press på oss själva. Någon som har upplevt en mental krasch är Metro Modes hälsobloggare Joanna Swica. Joanna menar att det framförallt är hennes tävlingsskalle och nerver som gör att hon hamnar i ett tillstånd med grov ångest och bitterhet.

“Det pendlade mellan klump i halsen ångest och riktigt sur bitterhet”

I ett inlägg på sin blogg skriver Joanna hur hon bara några veckor innan ett lopp kan pendla mellan att vara mer taggad än någonsin till att vilja att ställa in hela kalaset. Känslan av att gå runt och känna sig värdelös är påfrestande och för Joanna känns det som att hon sviker sig själv genom hennes negativa tankar.

“När man känner hur något borde vara, en förväntning, när den känslan krockar med tvivel och nervositet – då blir det lite av en kraschlandning”.

När man drabbas av en mental krasch är det viktigt att ha en plan för hur man ska komma ut på banan igen! Joanna har idag hittat en metod som passar för henne och som ger henne något konkret att jobba med när hon känner att en kraschlandning är på väg.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!