Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Jordgubbstårta – utan socker, gluten och mjölk

Letar du efter ett mjölk- och glutenfritt alternativ till gräddtårtan? Då har du hittat rätt! Med mandlar, cashewnötter, kokos, dadlar, honung och jordgubbar svänger du snabbt ihop sommarens fräschaste och godaste jordgubbstårta. 

Perfekt till midsommar och alla andra soliga fester.

Här hittar du massor av inspirerande artiklar inför Midsommar!

Midsommartårta KÖP

Midsommartårta

Ingredienser:
Botten

1,5 dl mandel
1 dl riven kokos
2 dl dadlar utan kärnor
2 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
lite vatten

 

Topping
2 dl naturella cashewnötter
200 g frysta jordgubbar
2 msk kokosolja
¼ tsk vaniljpulver
1 msk honung
pressad saft av 1 lime

 

Garnering
Färska jordgubbar
Riven kokos

 

Gör så här:

Botten
Börja med att köra mandel och kokos i mixern, tills de är finhackade. Tillsätt övriga ingredienser till botten och kör tills du har en jämn massa. Späd eventuellt med lite vatten för att få en jämn, smetig konsistens. Ta upp ”degen” och platta ut den i en springform (på 20-22 cm). Gör rent mixern och torka den helt torr.

 

Topping
Mixa cashewnötterna till ett grovt mjöl. I med övriga ingredienser och mixa till en tjock glasskonsistens. Späd eventuellt med lite vatten om det blir för ”hackigt”. Bred ut smeten över kakbottnen och ställ in i kylen en stund.
När du tar bort formens kant kommer jordgubbssmeten att rinna ner över kanten. Det är bara fint. Garnera gärna med ett par färska jordgubbar, kokos och eventuellt fina blad från citronmeliss eller mynta.

KÖP

Nästa bild
Smarta sötsaker utan socker, gluten och mjölk - Ulrika Hoffer KÖP

Smarta sötsaker utan socker, gluten och mjölk - Ulrika Hoffer

Pris: 124 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!