Hälsa

Josefin Dahlbergs starka inlägg om sina 8 år som nykter: “Glad att jag kunde vända min kraft”

I februari 2018 firade den inspirerande bloggaren Josefin Dahlberg åtta år som nykter och delade med sig av ett starkt inlägg på sin blogg. Hon berättar om den mörka tiden som alkoholist och om hur hon en dag insåg att det fick vara nog. Idag lever hon sitt drömliv och är tacksam för att hon hittat sin väg till lyckan. 

Foto: Instagram @josefindahlberg.se

12 februari 2018 skrev Josefin Dahlberg på sin blogg att hon firar sitt åttonde år som nykter alkoholist.

“Den 12de februari 2010 vaknade jag upp bakis på fel ställe med grov ångest, ett dunkande huvud och utan plånbok. Min första tanke ‘Nej, inte igen…’. Det hörde lixom inte till ovanligheten att jag vakande upp på det här sättet efter en utekväll. Men det jag inte visste då var att det var sista gången det skulle hända.”, inleder hon inlägget.

Hon beskriver beslutet att bli nykter som det viktigaste i hennes liv och är också helt säker på att hon inte skulle kunna ha det drömliv hon lever idag om det inte vore för nykterheten. Därför kan hon inte heller ta nykterheten för givet. Josefin förklarar att beslutet att vara nykter är något hon måste ta varje dag. I början förstod hon inte vad felet var och därför inte heller hur hon skulle lösa det. Hon gjorde saker på fyllan som skapade en grov ångest och med tiden drev det hennes nära och kära ifrån henne. Att hennes pappa var alkoholist var en bortförklaring hon lutade sig mot och något hon bidrog till ett stort tomrum inom sig som hon försökte fylla.

“Min tro på att ett lycklig liv fanns tillgängligt för mig försvann och jag kände att jag lika gärna kunde dö. Min ångest åt upp mig inifrån och vissa dagar kunde jag knappt andas. Jag ville bara fly i väg och sluta känna dessa känslor. Vilket jag gjorde med hjälp av ännu mer alkohol.”

Efter den stora insikten för åtta år sedan beskriver hon hur otroligt tacksam hon nu är för att ha vänt sitt liv.

“I dag när jag sitter här och skriver känner jag kraften inom mig växa, den blir som allra starkast dagar som denna. Och denna kraft är en annan fördel med att vara nykter. För att ha ett beroende, problematik – i det finns det en jäkla kraft och om man vänder den till något positivt i stället kan man skapa en jäkla massa grejer. Jag är så otroligt glad att jag kunde vända min kraft så tidigt i livet så att jag kan skapa mig det liv jag vill ha och förtjänar.”

Nu uppmuntrar Josefin alla som behöver att söka hjälp, även om det inte är just alkoholproblem det handlar om.

“Glöm inte att det aldrig för för sent eller för tidigt att göra en livsomvändande förändring.”, avslutar Josefin sitt inlägg.

Vill du höra Josefin berätta mer om sina år som alkoholist och hennes väg till sitt absoluta drömliv? Lyssna på hennes avsnitt i Metro Modes WomenUp-podden här. Vill du också läsa hela Josefins inspirerande inlägg gör du det här.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!