Hälsa

Kändisfrisören Mordechai Alvows bästa tips för torrt och skadat hår

Utbudet av ekologiska schampon, balsam och stylingprodukter växer hela tiden och det finns numera gott om hårvårdsprodukter med naturliga ingredienser från växtriket, både i butik och på webben. Men hur stor skillnad gör det egentligen för vårt barr när vi slänger ut de konventionella produkterna ur badrumsskåpet? Vi träffade kändisfrisören Mordechai Alvow som är fast besluten om att naturlig hårvård är det bästa för både hälsan och utseendet. 

 

hardetoxMordechai Alvow fixar håret på stjärnor som Alessandra Ambrosio och Naomi Watts

 

Hårdetox

New York-frisören och hårstylisten Mordechai Alvow hade länge använt konventionella produkter i sitt jobb men tröttnade på att ständigt få utslag och allergiska reaktioner av de starka kemikalierna. Det var då idén till Yarok föddes, en 100 procent naturlig hårvårdsserie som sedan lanseringen 2009 har fått stor uppmärksamhet för sin kvalitet och sina effektiva produkter. Under ett pressbesök i Stockholm delade Mordechai med sig av sina bästa hårdetox-tips och stylingknep.

 

Byt ut – men ge det tid

De starka kemikalierna i många konventionella produkter kan skapa problem som allergier, skador i hårbotten och snarare göra håret ännu torrare och mer slitet än innan du började använda produkten. Men om du har använt dessa produkter under en längre tid så kommer det ta ett tag innan din hårbotten och ditt hår vänjer sig vid de nya naturligare produkterna, så tänk på att ge det lite tid innan du utvärderar bytet. Din hårbotten har till viss del vant sig vid de starka kemikalierna, som dessutom har trängt djupt ner i håret.

– När du sen byter till mildare produkter med naturliga oljor och andra ingredienser från växtriket så får håret ofta en chock, och kan upplevas platt, fett eller frissigt under avvänjningstiden, säger Mordechai.

Ge håret några veckors detox och ditt svall kommer, enligt Mordechai, att uppleva en pånyttfödelse.

 

Mer kärlek till hårbotten

Nu under årets kallare månader behöver håret ännu mer omtanke för att hålla sig friskt och välmående. Mordechais råd är att fokusera lite extra på hårbotten.

– Massera in dina vårdande produkter ordentligt i hårbotten så att de kan tränga ner och ge näring på djupet, säger Mordechai.

Starka kemikalier täpper igen och stressar kroppen så att oljorna som finns naturligt i hårsäckarna tappar mycket av sina vitaminer. Men förutom att slänga kemikalierna (till förmån för naturliga och vitaminrika oljor för hårbotten) så är det även viktigt att du ser över ditt vatten- och näringsintag via kosten. Satsa på mängder av grönsaker i olika färger, gärna mörkgröna och ekologiska. Din torra hårbotten kommer att tacka dig!

 

har detoxMordechai Alvow stylar höstsnyggt hår under en pressfrukost i Stockholm

 

Stylingtips!

– Den bakåtkammade, tajta looken är het i höst, gärna i kombination med lite mer volym i längderna. För att få ostyriga strån att hålla sig på plats, använde en tandborste som du sprayar lite stylingprodukter på. Världens minsta och väldigt effektiva hårborsten.

 

– För mer volym i håret, testa att krama in hårmousse och fläta sedan håret kvällen innan (eller på morgonen om du ska styla håret på kvällen). Tjockleken på flätorna bestäms av hur mycket volym du vill ha i slutresultatet. När du tagit ur flätorna, pudra på torrschampo för bättre struktur och fixa därefter håret med locktång eller låt det vara som det är.

 

har detoxYaroks produkter består av 100 procent naturliga och en hög grad ekologiska ingredienser som jojoba-, avokado- och kokosolja, havtorn, sjögräs och nässlor

 

 

Foto: REX & Lovisa Carlberg/Naturligtsnygg.se

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!