Hälsa

Kelly Clarkson: “Jag var supersmal – men ville inte leva längre”

Att viktnedgång och en smal kropp är lika med en lycklig insida är långt ifrån en sanning för alla, något som amerikanska sångerskan Kelly Clarkson är ett tydligt bevis på. Nu öppnar hon upp om den tuffa perioden i livet då hon såg “smal och hälsosam” ut på utsidan, men mådde värre än någonsin mentalt. 

Foto: REX
Källa: Women’s Health

Kelly Clarkson drabbades av psykisk ohälsa strax efter att hon släppt sitt andra album Breakaway år 2004, i en intervju med brittiska Attitude beskriver hon det som en mycket mörk period.

– Jag tänkte att det enda sättet att ta mig ur var att sluta med allt. Mina knän och fötter tog så mycket stryk eftersom allt jag gjorde var att sätta i hörlurar och springa. Jag var på gymmet hela tiden, berättar Kelly.

Under den här tiden gick Kelly ner drastiskt i vikt, vilket hon fick uppmuntrande kommentarer om snarare än att någon reagerade på hur hon egentligen mådde.

– När jag var riktigt smal så ville jag ta livet av mig. Jag mådde som skit, från insidan och ut, i fyra år av mitt liv. Men ingen brydde sig för rent kroppsmässigt passade jag in i mallen, fortsätter sångerskan.

Under arbetet med den tredje plattan My December (2007) började Kelly så sakteliga att återhämta sig igen. Hon lyckades stänga ute alla negativa personer ur sitt liv och började fokusera på saker som gav positiv energi. Idag är Kelly en stark röst för kroppspositivism – och hon har svar på tal när hon får elaka kommenterar om sin kropp. Den fjärde juli i år twittrade hon ett tack till alla som kämpat för att USA ska vara ett fritt land och fick tillbaka “You’re fat” från en av sina följare. Kelly svarade snabbt: “… and still fucking awesome”, en tweet som hyllades av många.

Och 2015 när en brittisk journalist undrade vad som hade hänt med Kelly Clarkson och om hon “ätit alla sina bakgrundssångerskor?”, så svarade Kelly: “Jag mår förträffligt! Bryr mig inte ett dugg. Det är en fri värld, säg vad du vill. Jag har aldrig brytt mig om vad andra tycker. För mig handlar det om att jag ska vara glad, känna mig säker och må bra, det är vad jag bryr mig om. Sedan jag skaffade familj har den känslan bara blivit starkare – jag söker ingen annans bekräftelse”. Heja Kelly!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!