Hälsa

Konstgjort kött, avskalat och insekter – här är 8 hälsotrender vi kommer att se mer av 2019

Vad kommer vi att äta och dricka nästa år? Hur kommer vi bete oss när vi konsumerar mat och dryck? Ta reda på allt om de hetaste hälsotrenderna 2019!

halsotrender-2019Foto: Unsplash

Det här året har handlat mycket om gröna alternativ istället för kött, att minska matsvinnet och restaurangupplevelser med mycket happenings. Den gröna maten och den medvetna konsumtionen är iallafall två trender som åker med hela vägen in i 2019. Nedan listar vi 8 hälsotrender vi kommer att se mer av under 2019.

Gröna alternativ ersätter köttet

Den gröna trenden håller i sig  och blir bara mer och mer som en naturlig del av måltiden. Gröna alternativ som ersätter kött  som jackfruit, är exempel på grön mat som vi kommer att få se mer av på våra tallrikar under det kommande året.

Mindre alkohol

Det mer hälsomedvetna tänket rinner även över till våra dryckesvanor. 2019 är det drycker med lägre alkoholhalt eller ingen alkohol alls, som gäller.

Den konstgjorda kött-kopian

Det odlade köttet, det vill säga konstgjort kött som görs på syntetisk väg, smakar precis som riktigt kött, men till skillnad från animaliskt kött kommer denna produkt inte från ett levande djur. Det konstgjorda köttet är till försäljning samt landar i butikerna inom en snar framtid.

Bakteriefylld mat

Mat som innehåller  pre- och probiotika som gynnar din maghälsa, är något vi kommer att få se mycket av under 2019. Den mat som innehåller dessa bakterier sägs inte bara vara bra för magen, utan den sägs också motverka depression.

Mindre av allt

Vi blir bara mer och mer medvetna om hur det vi äter och det vi konsumerar påverkar vår planet. Därför kommer mindre förpackningar, mindre portioner och mindre produkter bli trendigare än någonsin under 2019. Vi kommer alltså att fokusera allt mer på att skala av och återanvända produkter.

Individanpassad mat

Något som spås kunna bli en stor trend är mat som är anpassad efter just dina behov. Efter ett DNA-test är du alltså 100 procent redo att få den bästa tänkbara maten för dig och din kropp. En restaurang i London har redan nappat på denna trend, så det är troligen inte så lång tid kvar tills vi börjar se mer av detta revolutionerande sätt att äta på även i Sverige.

Insekter – det nya svarta?

Så fort den svenska lagen tillåter insekter i mat så kommer vi troligen att få se en hel del mat med insekter i. Vad sägs om ett nybakat bröd gjort på insekter?

Skåla på gymmet

Gymmet är den nya nattklubben. Eller? Kanske är det så att gymkedjorna i Sverige kommer att haka på den här trenden som går ut på att man, direkt efter sitt gympass, går vidare till gymmets mingeldel där man kan ta sig ett glas bubbel och snicksnacka med sin träningskompis.

 

Källa: Food and Friends

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!