Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Kosttillskotten för ökad balans i menscykeln

Visste du att 75 procent av kvinnor har återkommande PMS-symtom? Att ha en cykel som påverkar oss är något livmoderbärare behöver förhålla sig till i många år, och därför är det viktigt att hitta balans, lära känna sin kropp och förstå vad den behöver. Men ibland kan det vara lättare sagt än gjort. Great Earth vill därför ge sina bästa tips hur vi skapar de bästa förutsättningar för balans i månadens alla faser.

Foto: Great Earth

Menscykeln och de kvinnliga nyckelhormonerna spelar en stor roll när det bland annat kommer till humör, energinivå och självförtroende. Nyckelhormonerna som påverkar menscykeln stiger och sjunker enligt ett visst mönster och påverkar oss på olika sätt och fungerar som vår inre rytm. När vi känner att något inte är som vanligt kan det innebära att något eller några av könshormonerna ligger högre eller lägre i förhållande till varandra än den optimala balansen. Olika symtom är alltså tecken vi kan lära oss avläsa och förebygga genom verktyg i vår livsstil.

Olika symtom – olika behov

Alla har olika upplevelser menstruation, PMS och hormonell balans – vilket också betyder att vi har olika behov och metoder som kan hjälpa oss att finna balans och må så bra som möjligt. Great Earth ger nedan sina bästa tips, utifrån de vanligaste symtomen på att, ja – ha en menscykel helt enkelt.

För den med hormonell obalans

Great Earths Meno Balance är framtagen för kvinnor i klimakteriet, men har även ingredienser som kan supporta vid hormonell obalans för personer med PMS. Nivån av könshormoner svänger under cykelns gång och kan ibland hamna i obalans – vilket påverkar oss på olika sätt.

  • Den yttre kapseln innehåller nattljusolja som hjälper till att bibehålla hormonell balans och säkerställer ett intag av fleromättade fettsyror som stödjer ett normalt och hälsosamt humör under menstruationscykeln.
  • Den inre gröna kapseln innehåller bland annat salvia som stöder hormonell balans för välbefinnande under menstruationsperioden. Salvia innehåller små mängder av ämnen som liknar det kvinnliga könshormonet östrogen och kan därför hjälpa till att korrigera hormonbalansen.
  • Meno Balance innehåller också vitamin B6 som bidrar till att reglera den hormonella aktiviteten och minska trötthet och utmattning. Vitamin B6 finns även som fristående kosttillskott för hormonbalans. 

För den med långvariga, eller kraftiga blödningar

Hos kvinnor är järnbrist vanligt, inte minst i samband med mens och kraftfulla blödningar. Great Earths Järn Komplex motverkar känslan av trötthet, yrsel och utmattning. Den innehåller skonsamt järn för magen och även C-vitamin som hjälper kroppen ta upp järn på bästa sätt. För den med järnbrist rekommenderas en tablett dagligen i samband med måltid. 

Meno Balance - Great Earth KÖP

Meno Balance - Great Earth

För kvinnor i klimakteriet finns nu en produkt som bidrar till att minska värmevallningar, ge ökad hormonell balans och helt enkelt ett bekvämare klimakterium. Kommer i en unik DuoCap – en kapsel i kapsel.

Pris: 369 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vitamin B6 - Great Earth KÖP

Vitamin B6 - Great Earth

Vitamin B6 bidrar till normal protein- och glykogenomsättning

Vitamin B6 bidrar till normal energiomsättning

Vitamin B6 bidrar till immunsystemets normala funktion

Vitamin B6 bidrar till normal bildning av röda blodkroppar

Vitamin B6 bidrar till att reglera hormonaktiviteten

Pris: 59 kronor.

KÖP

Nästa bild
Järn Komplex - Great Earth KÖP

Järn Komplex - Great Earth

Järn bidrar till normal bildning av röda blodkroppar och hemoglobin och därmed påverkar det transporten av syre till kroppens celler. Järn har även en roll i celldelningsprocessen, bidrar till immunsystemets normala funktion samt till att motverka trötthet och utmattning. Behovet av järn är större för kvinnor i fertil ålder.

Pris: 105 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!