Hälsa

Lär känna Metro Modes nya hälso- och träningsbloggare Ida Warg

Vi på Metro Mode är glada och stolta över att kunna presentera vår nya bloggare Ida Warg som är en av Sveriges största profiler inom träning och hälsa! Vi fick en pratstund med Ida om hennes värsta träningsform, det godaste hon vet och vad hon helst gör en ledig söndag. 

idawarg_1_815

Hej Ida, berätta lite om vem du är!

– Jag är en envis småstadstjej som råkade hamna i Stockholm för tio år sedan genom tv-programmet “Floor Filler”. Jag utbildade mig till dansare men kom på att jag inte alls mådde bra i den branschen och började i stället jobba med media vilket ledde mig in på bloggandet. Jag finns även på youtube där jag postar flera videos i veckan, driver en webbshop med ekologiska produkter och tillskott och har podden “Den Friska Wargen” tillsammans med Viktor Frisk där vi pratar om allt från psykisk ohälsa till vad vi har gjort i veckan. Jag bor i Stockholms innerstad med min pojkvän Alexander och trivs riktigt bra med livet just nu!

 

Hur känns det att börja blogga på Metro Mode Hälsa?

– Det känns verkligen jättekul och jag ser fram emot att börja jobba med alla positiva och härliga människor i teamet bakom sajten.

 

Vad kommer läsarna att hitta i din blogg?

– Jag skulle beskriva min blogg som en livsstilsblogg med fokus på hälsa. Jag kommer att dela med mig av min egen träning, massor av recept och tankar om mat och tillskott, eftersom jag själv har förbättrat min hälsa via just det. Läsarna kommer även att få följa med i andra delar av mitt liv. Jag ska snart flytta till en ny lägenhet, så det kommer med stor sannolikhet att dyka upp en hel del inredning!

 

Vad är hälsa för dig?

– Att vakna upp och må bra utan magont, stress eller ångest. Det är när man respekterar och älskar sin kropp och ger kroppen den kost och motion som den mår allra bäst av.

 

Berätta något nästan ingen vet om dig!

– Jag hatar spinning, jag älskar att sticka och sy, jag sover alltid med sovmask och öronproppar, jag har varit en del av svenska landslaget i discodans i fyra år och representerat Sverige i flera världsmästerskap. Och jag älskar allt som glittrar!

 

Vilket är ditt bästa tips för att hålla träningsmotivationen uppe i kalla och mörka januari?

– Sätt inte för höga mål utan fokusera i stället på vad som är hållbart. Trappa upp både träning och kost från startläget. Har du inte tränat något alls på ett bra tag är inte sju stenhårda pass i veckan en optimalstart. Börja med promenader och 1-2 lätta träningspass och öka sedan långsamt så att kroppen och ditt eget schema hänger med. Detsamma gäller med kosten!

Idawarg_2_815

Vad tränar du själv allra helst just nu?

– Styrketräning och yoga.

 

Vad gör du helst en ledig söndag?

– Tar en långpromenad runt Djurgården med en vän följt av en lång brunch och fika.

 

Vad är det godaste du vet?

– Får jag bara välja en grej?! Jag älskar att äta, haha! Thaimat, sötpotatis, mango och bananglass – inte ihop dock utan var för sig. Kan inte få nog!

 

Vad ser du fram emot nu i vår?

– Jobbmässigt att få starta igång bloggen på Metro Mode, mitt youtube-samarbete med TV4:s nätverk ENT och att jobba vidare med min webbshop Welloteket.se. Det ska bli riktigt spännande att se vart det bär av! Privat ser jag mest fram mot flytten till nya lägenheten.

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!