Hälsa

Maten som ökar din sexlust

Är vårkänslorna inte tillräckligt starka i år? Lugn bara lugn, LELO tipsar om enkla knep att ta till för att krydda sexlivet, och många lusthöjare har du kanske redan hemma i skafferiet.

Foto: Lelo

Uttrycket “du är vad du äter” är inte myntat ur ingenting, faktum är att det du stoppar i dig i allra högsta grad påverkar sexlusten. Vitlök och saffran är två smakhöjare som båda ökar blodflödet i kroppen. För kvinnor kan detta innebära ökad känslighet i klitoris, vilket kan ge starkare orgasmer. För män påverkar ett ökat blodflöde erektionen som kan bli både starkare och mer långvarig. Livsmedel som spenat och avokado innehåller mycket magnesium som hjälper till att minska stress och spänningar, två direkta lustdödare när det kommer till sex.

– Att ta hand om sig själv och sin kropp är en förutsättning för att må bra och där spelar kosten en viktig roll. Det finns, så vitt jag vet, ingen magisk maträtt som ökar lusten över en natt, men äter du bra mår du bättre och får därmed bättre förutsättningar till ökad lust. Det är också viktigt att komma ihåg att sexlusten går upp och ner, precis som allt annat i livet och det är okej, säger Jenny Peura, marknad- och kommunikationschef på LELO i Sverige.

Fler livsmedel som har positiv effekt på sexlusten:

  • Sötpotatis

Nu när våren är kommen är det dags att plocka fram grillen! Byt ut pommes mot sötpotatis. Sötpotatis stabiliserar blodtrycket och ökar blodflödet även i könsorganen, något som är positivt för sexlivet både för både kvinnor och män.

  • Banan och mörk choklad

Sugen på ett gott mellanmål? Banan med choklad är en superkombo, både smakmässigt och för sexlusten. Mörk choklad får hjärnan att frigöra dopamin, som gör dig på bättre humör vilket kan ha positiv påverkan på sexlusten. Dessutom innehåller banan vitamin B6 som kan påverka testosteronnivåerna.

  • Kokos

Kokos är en bra toppning som fungerar både på sallader och i yoghurt. Kokosen är fylld av fettsyror som hjälper till i produktionen av könshormoner, något som garanterat påverkar sexlusten.

  • Lax

Lax, men även annan fisk och skaldjur, är fyllda med jod. Jod är en mineral som påverkar sköldkörtelns produktion av hormoner som styr bland annat ämnesomsättning och energi, två viktiga förutsättningar för ett hälsosamt sexliv.

Håll en jämn blodsockernivå

Förutom specifika livsmedel är det också viktigt att äta regelbundet under dagen. Blodsockernivån påverkar både humör och sexlust och med oregelbundna matvanor kan båda rubbas. Ett tips för att bibehålla en jämn blodsockernivå är att äta ofta, men lite mindre portioner.

Foto: Lelo

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!