Hälsa

Mental Health Evening – en kväll för att uppmärksamma psykisk ohälsa

En av tre drabbas av psykisk ohälsa, vilket gör det till en av de vanligaste folksjukdomarna idag. Den 9:e oktober hålls Mental Health Evening på Maximteatern – ett event för att uppmärksamma psykisk ohälsa.

psykisk-ohalsa-eventFoto: Pressbild / IBL

Kvällen på Maximteatern kommer att bjuda på underhållning med musik och personliga berättelser. Även läkare, forskare och psykologer kommer att finnas på plats för att dela med sig av sina kunskaper och berätta om hur psykisk ohälsa kan förebyggas. Artister som medverkar är bland annat Lisa Nilsson och Nanne Grönwall.

Den vanligaste sjukskrivningsorsaken enligt Försäkringskassan är psykisk ohälsa. Mellan 20 och 40 procent av Sveriges befolkning lever med psykisk ohälsa enligt en beräkning som Socialstyrelsen har gjort. För att få mer kunskap och förståelse för psykisk ohälsa måste vi våga prata om det. Även om forskningen går framåt och att det idag finns bättre behandlingsmetoder än tidigare, finns det fortfarande mycket kvar att göra. Och även om fördomarna minskar är inte tabun helt bruten.

Eventet Mental Health Evening är ett samarbete med 1,6 & 2,6 miljonerklubben, Psykiatriförbundet och ICA-kuriren och kostar 295 kronor (ingår alkoholfritt bubbel och tilltugg).

Läs mer om eventet och köp biljetter här.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!