Hälsa

Metro Modes bloggare Sassa Asli: “Det verbala våldet kvinnor emellan måste få ett slut”

Metro Modes bloggare Sassa Asli ser positivt på kvinnans framtid i samhället. Men trots att vi är påväg åt rätt håll är det mycket kvar att göra och ett stort ansvar ligger på kvinnorna själva – vi måste sluta döma varandra! 

Foto: Instagram @sassa_asli

Metro Modes bloggare Sassa Asli är en “womanist” och ser ljust på kvinnans framtid i samhället. I ett inlägg på sin blogg skriver hon att det pågår en enorm och positiv förändring när det kommer till kvinnans roll i dagens samhälle. Trots att det går trögt är vi påväg åt rätt håll och vi håller på att omdefiniera och strukturera upp det som en gång varit för att nå en förändrad framtid.

Men än är det mycket kvar att göra och mycket ansvar ligger faktiskt hos kvinnorna själva. Sassa skriver hur hon dagligen ser och får höra kommentarer om hur kvinnor kritiserar andra kvinnor. Överallt kommenteras det om vad som är tillåtet, hur man ska se ut och hur man ska göra saker. Allt ska granskas, bedömas och dömas och det finns liksom ingen gräns för när man ska sluta lägga sig i andra kvinnors liv.

Sassa menar att vi, istället för att lägga så otroligt mycket tid på att döma andra kvinnor, bör hjälpas åt och lyfta varandra istället för att sänka. Självklart kan vi alla råka slänga ur oss onödigt fula ord ibland, men Sassa uppmanar nu oss alla att ändå tänka igenom en extra gång innan vi höjer rösten, tar i med hårdhandskarna eller helt enkelt ger ifrån oss kommentarer som lämnar ett negativt avtryck i världen. Det verbala våldet kvinnor utför mot varandra måste få ett slut och det nu!

Vill du läsa hela Sassas inlägg? Klart du vill! Du hittar det här.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!