Hälsa

Metro Modes Hanna Elfast: “Det är inte lätt att vara en ung tjej i ett konstant flöde av idealkroppen”

“Jag är rädd för att mina framtida barn kommer att få det tuffare än jag, och jag är rädd för att flödena påverkar oss mer negativt än vi tror”, skriver Metro Modes hälsobloggare Hanna Elfast i ett blogginlägg. Hon lyfter problematiken med det perfekta flödet av perfekta kroppar, utseenden och liv som vi dagligen matas med i sociala medier. 

Hanna-Elfast-Metro-ModeFoto: Unsplash / Hanna Elfast

Hanna Elfast älskar att det digitala, att fota och skapa innehåll. Men hon tror också på att lägga ifrån sig mobilen ibland då flöden må vara kreativa, men de är inte verkliga.

“Hur man än vrider och vänder på det så finns det inte filter i den verkliga världen, även om vi verkar tro att flödet faktiskt är verkligt.”, skriver hon. Det är inte lätt att veta vem man är och om man duger när vi hela tiden matas med flöden med olika resor, karriärer, utseenden och perfektion, menar Hanna Elfast. Hon är tacksam över att hon inte blev influerad av sociala medier på det vis som det påverkar oss idag förens hon var 15 år, och funderar över hur personer i tidig tonår eller yngre klarar av trycket, innan de ens hittat sig själva.

“Vart på vägen förstår vi att vi duger precis som vi är?”, frågar sig Hanna Elfast.

Du kan läsa hela Hannas blogginlägg här.

Källa: hannaelfast.metromode.se

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!