Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Metro Modes nya bloggare Joanna Swica: “Min själ dör lite varje gång jag simmar på Kronobergsbadet”

Hur Joanna Swica hinner jonglera jobb på SOS International med att träna och tävla i triathlon, driva Friendcation, podda, blogga, samt ratta sina sociala kanaler – är ett inspirerande mysterium. Vi på Metro Mode är hur som helst grymt glada och stolta över att Joanna numera är en del av Metro Mode-familjen! Vi tog pulsen på vår rykande färska bloggare, direkt från en strand i paradiset Tulum.

Hej Joanna! Hur ser ditt liv ut just nu?
– Mitt liv just nu är löjligt bra. Jag befinner mig i Mexico på 30-års surpriseresa vilken jag blev bortrövad på i torsdags. Jag är här med två vänner till mig och min kille som just nu är iväg och letar massage åt mig. Ja men du hör ju själv – det är nästan så jag blir illamående av flärden själv. Hade jag inte varit i Mexico hade jag varit på jobbet alternativt gymmet/badhuset där jag just nu spenderar mer tid än vanligt på grund av tävlingsprepp.

Du började blogga igen i somras – och nu kommer du till oss på Metromode! Vad kommer vi få ta del av i din blogg?
– Exakt! Får man kalla sig själv för rookie trots att jag faktiskt började blogga för ganska exakt 12 år sedan? Då skrev jag mest om fest och hånade handboll i den lilla staden jag är ifrån. Det kommer jag inte göra i denna blogg även om fest fortfarande finns med i livet. Festen får dock samsas med min Ironman-träning, mode, hudvård och resor. Jag skriver om allt jag gör och gillar, men är väl rätt personlig i allt om man skulle fråga någon som läser min blogg.

Du är ambassadör för IRONMAN 70.3 – vad innebär det?
– Att jag är deras ansikte utåt mot de som nödvändigtvis inte satsar all in på triathlon. Jag vill inspirera mer människor att våga testa triathlon och köra Ironman. Man behöver inte viga hela sitt liv åt det, det GÅR att kombinera det med ett socialt liv utan att göra avkall på livets stora glädjeämnen: mat och vin. Jag har en rätt kravlös inställning till min träning även om jag tränar hårt och har mål. Men får höra dagligen att jag inspirerar och inte hetsar. Vilket är viktigt för mig.

Vilka lopp har du inplanerade?
– Jag har min första tävling sista helgen i april vilket är IRONMAN Marbella 70.3 därefter kör jag ett cykellopp i Gdynia, Polen i maj, IRONMAN Jönköping 70.3 i Jönköping i juli och slutligen le grand finale: IRONMAN Kalmar i augusti.

Berätta om din träning!
– Just nu är det full fokus på sim, cykel och löpning. Mina lyft och tunga böj har fått pausa lite då jag fokuserar på att vara redo inför Marbella. Jag cyklar 2-3 gånger i veckan (varierande pass), springer 2-3 gånger varav ett är långpass 18-24 kilometer och simmar tyvärr 1-2 gånger i veckan. Varför jag skriver tyvärr är för jag tycker badhus är snuskiga och min själ dör lite varje gång jag simmar på Kronobergsbadet. Mitt i allt detta kör jag förebyggande helkroppsstyrka samt slänger in lite “wodar” (crossfit-språk för “workout of the day”, reds. anm.) då och då. Men jag ligger på runt 6-7 pass i veckan.

En Ironman består av 3,86 km simning, 18,02 mil cykling och 42,195 km löpning. Halva distansen i respektive gren kallas Ironman 70.3.

Vilka är dina nycklar till att hinna träna så många timmar varje vecka?
– PLANERING! Utan min kalender och inbokade pass samt noggrann planering varje vecka hade det aldrig gått. Jag försöker undvika att slösa tid på att exempelvis åka hem innan gymmet. Jag tar allt på vägen. Investerade i år i en trainer hemma så jag kan cykla innan jobbet eller sent på kvällarna, om jag har haft mycket på jobbet, samt har alltid ett stående långpass med min löpgrupp i Friendcationgruppen varje helg. Jag prioriterar min träning och är rak i min kommunikation att den är viktig för mig. Sen att jag går och lägger mig vid 22.00 och vaknar 05.30 för att morgonträna är en annan femma. DET spar jäkligt mycket tid.

Har du någon ”hälsofilosofi”?
– Näe inte egentligen. Jag äter, tränar och lever som jag vill, utan begränsningar. Och försöker dagligen ignorera vad man “borde” göra enligt andra. Än så länge har min väg funkat och då kör jag på.

Vi inspireras massor av din snygga stil! Vilka plagg och accessoarer satsar du på i vår?
– Höga jeans i alla former och färger. Skinnjackan always! Sen är jag en sucker för både höga klackar och sneakers. Jag har även snöat in på skjortor i olika stilar samt färgbomber som exempelvis excentriska örhängen, armband och leopardscarves. Och allt med strå (stråväskor, stråhattar etcetera)! Jag mixar ju trender med mina personliga favoriter så jag hittar nya favoriter dagligen.

Just nu är du i Tulum och firar din 30-årsdag. Vilka tre resmål finns kvar på din bucketlist?
– Jag vill så gärna till Tel Aviv, Cook islands och Buenos Aires. Fan. Det är svårt att bara välja tre. Slänger med Nya Zeeland och Island med!

… Och var hittar vi egentligen den perfekta avokadomackan? (Eller den bästa du testat so far?)
– I’m still hunting… MEN! Jag åt en magisk på Abbot Kinney Road i LA för förra året samt en riktig smarrig en i Kapstaden när jag var där sist. Ska komma på namnet…. Äh, slänger upp det på bloggen sen!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!