Hälsa

Sara Che om livet som HSP: “Det kan lämna en tömd”

HSP, eller “High Sensitive Person” som det också kallas, är det drygt 20 procent av världens befolkning som är idag. Sara Che är en av dem och har varit en HSP sedan femårsåldern. Hon delar med sig om vad som kännetecknar en HSP och varför det är så viktigt att vi är medvetna om vad det innebär. 

Foto: Instagram @sara_che_

För Sara Che tog det ett tag innan hon insåg att hon var en HSP. Många kanske redan är bekanta med vad termen betyder, medan andra inte har den blekaste aning. HSP står för “Highly Sensitive Person” och är något Sara har varit sedan femårsåldern.

Redan som barn kunde Sara känna att hon var annorlunda, inte bara till utseendet utan även till det hon kände inombords. Till skillnad från många andra femåringar grubblade hon över meningen med livet och ville hela tiden veta mer och sökte svar på livets frågor. Det var först när hon snubblade över just termen HSP som allt började klarna och hon fann en förklaring till sina upplevelser.

Att vara en HSP innebär inte att man har en sjukdom. Men det finns ändå en del egenskaper som kännetecknar en HSP och som är bra att känna till. Bland annat tar en HSP ofta på sig andras symptom, känner av andras känslor och vet direkt när någon ljuger. En HSP undviker gärna även trånga platser eftersom det kan vara överväldigande och undviker även negativa mediebilder eftersom det är jobbigt att titta på tragiska nyhetshändelser.

Sara skriver att dessa egenskaper idag är en naturlig del av livet, både för henne själv och andra personer som är en HSP. Hon menar också att det är viktigt att även människor som inte är en HSP förstår vad det innebär eftersom det kan göra oerhört stor skillnad för både den som har egenskaperna och den som inte har dem!

Vill du läsa mer om Saras egna tankar och funderingar och vad som mer kännetecknar en HSP? Du hittar hennes blogginlägg här.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!