Hälsa

Mia Skäringer om ätstörningen: “Jag sörjer över hur jag har behandlat mig själv”

“När jag var 12 år började min ätstörning. Vid 14 års fick jag diagnostiserad anorexi” – så skriver Mia Skäringer Lazar på Instagram. I dag skäms hon inte längre över sin kropp, men sörjer över hur hon har behandlat sig själv. 

Foto: Instagram/ @miaskaringerlazar

Mia Skäringer Lazar har en stor del av sin uppväxt lidit av kroppsångest och ätstörningar och redan vid 14 års ålder fick hon diagnostiserad anorexi. “Min mens upphörde och hela min vakna tid gick till att räkna kalorier, träna och planera ätandet”, skriver hon i ett Instagram-inlägg. Med viktminskningen berättar hon att bekräftelsebehovet kom och att “allt slog över”.

I dag, vid 42 års ålder, benämner sig hon sig som “nyktert ätstörd” och skäms inte längre över sin kropp. Istället säger hon att hon hyser stor respekt för sin kropp, men sörjer samtidigt över hur hon har behandlat sig själv. Mia är ärlig och berättar att hon fortfarande lider av kroppsförakt, men att hon nu har ett annat tankesätt: “Det är vetskapen om att jag äger rättigheterna till min egen kropp som långsamt leder mig hem”.

Nu ger hon sig ut på en resa för att komma fram till hur vi kan ändra syn på våra kroppar med en helt ny tv-serie om kroppshets, läs mer här!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!