Hälsa

Mindfulness blev Sophia Anderbergs räddning – ta del av hennes meditationsguide!

Metro Modes hälsobloggare Sophia Anderberg fick ett råd från sin kurator om att testa mindfulness. Första gången tycker hon kändes som en hel evighet men med mycket övning har meditation blivit hennes räddning som hjälper henne i bra som dåliga dagar.

Foto: Instagram/@fiaanderberg

Första gången Sophia Anderberg mediterade har satt sig på minnet. Sakta men säkert smög sig paniken på och hon greppade tag i mobilen för att kolla hur lång tid hon hade suttit. Det som kändes som tio minuter var bara en minut.

– En minut hade jag alltså klarat av att sitta helt stilla utan att pilla med något eller titta på något. En minut med bara mig själv och mina egna tankar. Den där jävla ångesten som gnagde, skriver Sophia på bloggen.

Sophia berättar på sin blogg om en tung period i hennes liv – hon hade blivit lämnad av sitt ex en månad innan deras planerade bröllop. Något som resulterade i att hon kände sig söndertrasad och förstörd samt att ångesten trängde sig på varje dag. Då valde Sophia att söka hjälp och hennes kurator gav henne flera verktyg att jobba med. Det var ett av tipsen som satte sig på minnet, nämligen mindfulness. Hon hade aldrig trott att det skulle vara så svårt som det visade sig att vara.

– Det var enormt svårt att bara sitta i all ångest, i alla känslor. Man ville sysselsätta sig med något, man ville få det att sluta, skriver hon.

Eftersom det är svårt i början gäller det att släppa kraven på sig själv. Nu kan Sophia sitta i 10-20 minuter utan problem och då oftast i kombination med morgonyoga eller innan hon ska sova. Ett annat tips är att börja långsamt: “Tänk dig att det är en stor framgång att bara rulla ut mattan och sätta dig på den”, skriver Sophia. Vill du också testa på meditation? På Sophias blogg hittar du hela hennes grymma guide!

Källa: Sophia Anderberg

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!