Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Mitt Hälsoliv med Michaela Forni: “Avfölj alla som stressar dig”

michaela forni puff mitt halsoliv
Michaela Forni är författaren, skribenten och stilikonen som är förebild för många unga tjejer. Hon beskriver sin kropp som sitt tempel – men menar att även själen måste tas hand om. För Metro Mode Hälsa berättar hon om sin syn på hälsa såväl i kropp som i själen.
 
Vad är hälsa för dig?
– En god hälsa för mig är att vara frisk och välmående.
 
Vad gör du för att må riktigt bra?
– En massa saker! Några av mina favoritgrejer som jag gör för att må bra är att jag yoga, mediterar, går ut och promenerar eller springer i solen samt äter precis det jag är sugen på.
 
Vad är det att vara vältränad enligt din mening?
– För mig är att vara vältränad lika med att se till så att man har en stark och välmående kropp som klarar av att ta en igenom livet. Med det sagt är det viktigt att vara vältränad. Kroppen är vårt tempel och vi måste ta hand om det. Det betyder inte bara genom träning, utan även genom att förse själen med vad den vill ha. Typ cupcakes eller cheeseburgare. Det viktigaste är att man lyssnar på sin kropp, oavsett vad den ber om, och på så sätt tror jag att man bygger ett vältränat och välmående tempel till sig själv.
 
Vad tycker du om den nuvarande hälsotrenden?
– Jag gillar inte den stundande fokusen på träning och hälsa, främst för att den pågående trenden bygger upp ett så fel ideal och bild av vad hälsa egentligen är. Trenden som råder fokuserar på den ytliga aspekten, vilket är det minst viktiga när det kommer till hälsa! Därför blir det svårt att prata om hälsa utan att vara med och bidra till det skeva samhällsidealet. Jag tror att väldigt många kvinnor i Sverige mår dåligt över det stundande hälsoidealet och de krav på oss som det medför. Hälsa är kroppsligt välmående vilket såklart är jätteviktigt om vi ska leva ett långt och lyckligt liv… Idag kopplar många hälsa med att se ut som Instagramkändisarna och lägga upp bilder på tre salladsblad till lunch eller bikinibilder där man svankar med all sin kraft. Det är INTE hälsa.
 
Vad är din bästa träning – och varför?
– Yogan är det bästa som har hänt mig. Yoga och meditation öppnar upp din kropp och ditt mentala tillstånd på sätt som jag inte trodde var möjligt. Jag rekommenderar verkligen alla att ta sig in i yogan och meditationens värld om man vill leva ett långt och lyckligt liv. Sen älskar jag att kombinera det med promenader runt Djurgården som jag tar med mina nära vänner regelbundet, samt att jag går ut och springer när andan faller in. För mig är denna ekvation perfekt! Det gäller att hitta det som passar en själv.
 
Vilken träning är den värsta du kan tänka dig?
Jag avskyr gym. Kan inte tänka mig något mer stressande än att stå vid en maskin på ett gym och göra övningar… fy, blir alldeles stressad bara jag tänker på det. Gruppträning är en helt annan grej, men just att gå till ett gym och köra loss på maskiner och fria vikter? Nej nej nej.
 
Brukar du tänka på att äta “hälsosamt” – vad äter du då?
– Jag brukar tänka på variation i min kost så att min kropp får det den behöver. Jag tror inte på att äta ensidigt, oavsett om det handlar om att bara äta raw food eller att bara äta skräpmat. Jag tror att kroppen mår bäst av att äta en kombination av vad just kroppen vill ha samt vad hjärtat ber om.
 
Vad är ditt bästa hälsotips som du vill dela med dig av?
Avfölj alla personer som stressar dig när det kommer till hälsa, kost och träning. Det ska vara kul att röra på sig och precis lika kul att äta. Vi har bara ett liv – se till att du gör ditt liv långt, starkt och lyckligt!
 
Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.
Bildkälla: Privat & All Over Press
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!