Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Närmare varannan kvinna ser vitaminer och mineraler som en del av sin skönhetsrutin

Enligt en ny undersökning av YouGov, på uppdrag av Great Earth, upplever 70 procent av de tillfrågade att deras mående påverkas av deras dagliga matvanor samt kosttillskott (vitaminer och mineraler) och över 50 procent vet vilka näringsämnen de behöver få i sig för att ta hand om hud, hår och naglar – men slarvar eller orkar inte engagera sig för att få i sig dem.

Foto: Great Earth

I en färsk YouGov-undersökning står det klart att närmare hälften av kvinnorna ser vitaminer och mineraler som en del av sin skönhetsrutin, och lägger gärna pengar på det. Däremot skiljer sig attityden kring kost- och näringstillskott mellan åldrarna. Yngre till medelålders kvinnor (18–39) lägger hellre pengar på yttre skönhetsrutiner, så som smink och hudvård än vad äldre kvinnor (60–65) gör, som i större utsträckning lägger pengar på vitaminer och mineraler – och ser det som en del av sin skönhetsrutin. 

Foto: Great Earth

– Tar vi hand om insidan kommer det att spegla sig även på utsidan. För i slutänden spelar det ingen roll hur många krämer vi smörjer in oss med om vi inte tillför rätt näringsämnen på insidan – och ger kroppen förutsättningar att tillgodogöra sig dem. Det gör vi genom att äta varierad kost, hålla vätskebalansen, sova ordentligt och inte stressa. Att också tillföra extra tillskott av vitaminer, mineraler, antioxidanter och andra ämnen, ger bättre förutsättningar för såväl insidan som utsidan, säger Jorunn Wallton-Haaland, VD på Great Earth.

Foto: Great Earth

Många kvinnor upplever att hår- och hudkvalité har påverkat deras självkänsla negativt

Undersökningen visar även att hälften av svenska kvinnor i åldrarna 50–59 upplever att deras hud- och hårkvalitet har påverkat deras självkänsla negativt under åren. Siffran ser annorlunda ut bland yngre kvinnor – där 37 procent i åldrarna 18–39 inte känner igen sig alls i påståendet. 

Kunskapsbrister kring näringsämnen för hud, hår och naglar
När det gäller vilka näringsämnen som hud, hår och naglar behöver visar undersökningen på de kunskapsbrister som finns där närmare en av sex kvinnor rapporterar att de inte vet vilka näringsämnen som faktiskt behövs – men den största kunskapsbristen finns bland kvinnor mellan 18–39 år (40 procent).

Du hittar Great Earths produkter hos bl.a. MEDS, Lyko, Apohem och Apotek Hjärtat!

Biocell Collagen 500 mg - Great Earth KÖP

Biocell Collagen 500 mg - Great Earth

Hyaluronsyra: Kan binda mer vatten än någon annan molekyl i kroppen, vilket är viktigt för produktion och underhåll av kollagen och brosk. Kan absorbera ca 3000 ggr sin egen vikt i vatten. Viktigt för en väl återfuktad hud, en funktion som också minskar när vi blir äldre.

Kondroitin: Byggsten till brosk. Bra tillskott vid ledproblem och slitage. Nödvändigt för broskvävnaden – stödjer och återuppbygger brosket i lederna.

Pris: 255 kronor.

KÖP

Nästa bild
MSM 1000 mg + Vitamin C - Great Earth KÖP

MSM 1000 mg + Vitamin C - Great Earth

Denna produkt är en kombination av MSM och vitamin C. När MSM tas tillsammans med vitamin C förbättras kroppens upptag av MSM. MSM bidrar till immunförsvaret och till återhämtning efter träning.

Pris: 129 kronor.

KÖP

Nästa bild
Magnesium 375 mg - Great Earth KÖP

Magnesium 375 mg - Great Earth

Magnesium från Great Earth är utformad med Great Earth’s mineraltransportsystem portamins för optimalt upptag av mineraler i mag-tarm kanalen

Pris: 139 kronor.

KÖP

Nästa bild
C-Vitamin Complex 1000 - Great Earth KÖP

C-Vitamin Complex 1000 - Great Earth

Vitamin C bidrar till immunsystemets normala funktion, till att skydda cellerna mot oxidativ stress och till att minska trötthet och utmattning. Vitamin C bidrar även till normal kollagenbildning som har betydelse för benstommen, brosket och hudens normala funktion.

Pris: 159 kronor.

KÖP

Nästa bild
Super Zink 25 mg - Great Earth KÖP

Super Zink 25 mg - Great Earth

Zink är ett av de absolut viktigaste mineralerna och medverkar i många olika processer i kroppen. Zink är bland annat viktigt för immunsystemets funktion, normal fertilitet och för hår och hud.

Pris: 89 kronor.

Finns även hos Apotek Hjärtat!

KÖP

Nästa bild
Beautiful Hair - Great Earth KÖP

Beautiful Hair - Great Earth

Kosttillskott för håret!

Pris: 179 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!