Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Natural cycles har blivit godkänt som preventivmedel i EU

Natural cycles är den första appen i världen som blivit godkänd att kalla sig preventivmedel. Ett stort framsteg för alla oss som inte vill få i oss hormoner.

natural-cycles-preventivmedel-godkant-snurr

Bakom appen ligger svenska Elina Berglund och hennes man Raoul Schwewitzl. De lanserade appen 2014 som ett hormonfritt alternativ till preventivmedel. Sedan dess har de hyllats av kända profiler och kritiserats av experter. Flera experter har ifrågasatt hur säker appen är och 2015 förbjöd Läkemedelsverket Natural cycels att marknadsföra sig som preventivmedel.

Nu kommer dock en vändning för appen. Efter forskning, som gjorts på uppdrag av Natural cycles, visade det sig att appen är nästan lika säker som p-piller, förutsatt att den används på rätt sätt. Studien i sin helhet kommer bli klar under 2017. Nu har dessutom tyska institutet Tüv Süd godkänt Natural cycles som preventivmedel och gett dem en EU-certifiering. De har baserat sitt godkännande på EU:s medicindirektiv, vilket betyder att det gäller i hela EU.

I veckan släpper de en ny version av appen som ska leva upp till kraven för att de ska få kallas preventivmedel.

Natural cycles är en app som använder din kroppstemperatur för att ta reda på om du är fertil eller inte. Du tar din temperatur varje dag, för in resultatet i appen och få beskedet om det är säker att ha sex eller inte. Appen kan även användas som ett hjälpmedel för dig som vill bli gravid.

Källa: DN

Foto: Unsplash

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Hanna Elfast
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Fridsell
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che