Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Nike lanserar sin första plus size-kollektion med träningskläder

Att shoppa välsittande träningskläder är inte alltid det lättaste, om du dessutom är kurvig kan du behöva leta riktigt länge för att hitta ett par tights som sitter på plats under löpturen. Det här vill Nike ändra på med sin nya kollektion som designats för att passa perfekt för kvinnor i storlekarna XL till 3XL. 

nike_plussize_815Foto: Nike & JKP Photography

I kollektionen finns träningskläder i funktionsmaterial så som toppar, tights, huvtröjor, sport-BH:ar och shorts samt en livsstilslinje med huvtröjor, byxor och t-shirts. Samtliga plagg kommer i storlekarna XL till 3XL, men Nike har inte bara gjort större versioner av redan existerande plagg. Det ligger mer tanke bakom designen än så – kläderna är anpassade för att ge en bra känsla och passform för kvinnor i respektive storlek.

– När vi designar för plus size gör vi inte bara produkterna proportionerligt större, vi tar även hänsyn till att kroppens viktfördelning skiljer sig mellan olika storlekar, säger Helen Boucher på Nike women’s training till amerikanska Elle.

Kampanjen frontas av coola Danielle Vanier och Grace Victory. Kolla in hela kollektionen som finns att köpa nu på Nike.com.

nike_plussize_1

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!