Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Nike släpper ny kollektion med en byxmodell för varje träningsform

Sportvarumärket Nike har ett brett sortiment av träningskläder för olika idrotter – men med den nya kollektionen (som är en del av deras Nike Pants Studio-initiativ) ska det bli lättare att hitta träningstights och byxor som passar den träningsform man helst utövar. 

Foto: Nike

Nike lanserar därför nio nya (eller uppdaterade) träningstights och byxor som alla är specialdesignade för olika aktiviteter. Men hur stor skillnad kan det vara på ett par tights för yoga eller löpning kanske du tänker? Mycket, enligt teamet bakom kollektionen!

Nikes designers har noggrant gått igenom alla detaljer som kan påverka passformen i ett par träningsbyxor; allt från att hitta den perfekta genomsnittliga byxlängden för en viss aktivitet till att justera midjan så att den ger tillräckligt med stöd, men inte är för hög att den gör det svårt att böja eller röra på sig inom vissa träningsformer.

– Vi vet att många kvinnor tränar olika saker, och för varje träningsform så behöver de något i sina tights eller byxors passform som inte är desamma för alla aktiviteter, säger Jamie Lee, Senior Design Director på Nike Womens Training, i ett pressmeddelande.

Tanken är att de olika byxorna både ska kunna öka prestationen i den specifika aktiviteten (som löpning, dans, styrketräning, cykling eller yoga) samt förbättra träningsmotivationen.

– Vad du har på dig kan spela stor roll för hur säker du känner dig. Och det kan vara skillnaden som gör att du faktiskt tar dig iväg till gymmet, säger Joslyn Thompson Rule, Nike Master Trainer i London.

Och som du kan se på bilderna så är svenska Sabina Karlsson en av modellerna som frontar kampanjen (här kan du läsa om när vi å Metro Mode träffade Sabina).

Kolla in några exempel ut kollektionen i bildspelet här nedanför!

Springa KÖP

Springa

Nike Epic Lux Tight

KÖP

Foto: Nike

Nästa bild
Cykla KÖP

Cykla

Nike Fly Tight

KÖP

Foto: Nike

Nästa bild
Styrketräna – med rotationer i olika riktningar KÖP

Styrketräna – med rotationer i olika riktningar

Nike Power Tight

KÖP

Foto: Nike

Nästa bild
Yoga KÖP

Yoga

Nike Flow Pant

KÖP

Foto: Nike

Nästa bild
Dansa KÖP

Dansa

Nike Sculpt Tight

KÖP

Foto: Nike

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!