Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Studie: Det räcker med att titta på kaffet för att bli pigg

Häller du i dig flera kaffekoppar per dag? En ny studie visar nu att du kan skippa klunkarna och bli lika pigg utav att bara titta på kaffet för att bli pigg.

 Foto: Pexels

Hur ofta räddar inte en kopp kaffe våra tröttaste stunder? Varje morgon, varje fikastund och varje eftermiddag livar en härlig kopp kaffe upp. Nu visar en studie att du kanske inte ens behöver dricka kaffet för att känna dig piggare, det kan räcka med att du ser koppen

Studien som är publicerad i tidskriften Consciousness and Cognition och genomförd av Sam Maglio och hans forskargrupp visar att det kan räcka med att titta på kaffe för att hjärnan ska vakna till liv. Detta då det i västerländsk kultur finns en stark koppling mellan koffein och att bli pigg.

”Fenomenet sägs vara sammankopplat med en psykologisk term som kallas “priming”. Vilket är en sorts omedvetet minnessystem i den mänskliga hjärnan som bland annat underlättar associering. Personer som ser ordet “gul” kommer exempelvis snabbare kunna känna igen ordet “banan””, skriver Psychology Today.

Källa: Hälsoliv

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!