Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Ny studie: Umgås med dina tjejkompisar två gånger i veckan och bli lyckligare

Finns det något bättre än en helkväll med tjejerna? Nej, det tror vi faktiskt inte och nu visar en studie att du verkligen borde ta dig tiden att hänga oftare.

Foto: Unsplash

En ny studie genomförd av forskare på Oxford-universitet visar att om du umgås med dina tjejkompisar minst två gånger i veckan blir du både lyckligare och hälsosammare. Bara genom att till exempel dricka öl och skvallra tillsammans, visade tillfällena under studien på positiv effekt. Mer avancerat än så behöver det alltså inte vara?

Det som däremot verkade svårare var just att kvinnorna skulle hitta tiden att gå ut och umgås vid två tillfällen i veckan. Undersökningen visade på att endast två av fem kvinnor faktiskt gick ut med sina vänner en gång i veckan, och ännu färre hittade tiden om de dessutom hade familj. Så tjejer, nu lovar vi varandra att göra mer tid för oss själva och faktiskt prioritera en kväll med tjejerna snarast!

Källa: creativehealthyfamily

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!