Hälsa

Nya personlighetstypen scannern ger oss svar på precis ALLT

Känner du att du alltid är sugen på nya äventyr och utmaningar? Har du nya intressen varje vecka och ständigt nyfiken på nya utmaningen? Då tillhör du förmodligen den “nya” personlighetstypen scannern.

scannernFoto: Unsplash

Vadå ny personlighetstyp? Personlighetstyper dyker väl inte bara upp? Nej, såklart inte men det är amerikanska författaren och livscoachen Barbara Sher som har gett personlighetstypen dess namn – scannern.

Har du den personligheten har du svårt att fokusera på en enda sak, du djupdyker aldrig ner i någonting. Du hittar ständigt nya saker som pockar på din uppmärksamhet. Du lär dig lite om allt och är alltid ivrig på att komma vidare till nästa projekt. Det starkaste kännetecknet för en scanner är att du är extremt nyfiken på en massa olika områden, som dessutom inte alls är relaterade till varandra. Ena dagen vill du bli en mästare på att skriva poesi till att nästa dag nörda in dig på tyngdlyftning. Det går fort i svängarna och många kanske tycker att du är ofokuserad och lat. Men så är det inte alls.

Barbara Sher jämför scannerns personlighet med ett bi. Att inget bi skulle anklagas för att vara lat och ofokuserad för att de flyger från blomma till blomma.

– När biet lämnar en blomma är det för att det är klart med just den. Biet brinner inte passionerat för en enskild blomma, utan för själva insamlandet av pollen.

I scannerns fall är lärandet och information som symboliserar pollen. Barbara delar också med sig av några tips som du kan ta till när du känner att du behöver lära dig hantera din personlighet.

1. Skaffa en idébok

Som scanner känner du kanske att du vill göra sååå mycket, men vet inte riktigt vart du ska börja. Skriv ner allt i din bok, alla idéer är välkomna. Klipp och klistra och fyll den med allt som ploppar upp i huvudet. Skriv även en lista på allt som du vill göra. Då får du en bättre översikt och kan sätta tydliga mål.

2. Skriv en lista över allt du gjort

En vanlig känsla hos scannern är att de aldrig kan åstadkomma någonting ordentligt, eftersom de mest hoppar runt. Så skriv ner allt som du har gjort och du kommer se att listan är längre än de flestas.

3. Gör allt

En scanner kan ofta känna att den inte vågar satsa på någonting fullt ut. Försök slå bort den tanken och gör allt. Du som scanner ska satsa på allt som intresserar dig, tänk på att allt du ör måste inte betyda att du måste jobba med det.

4. Du är färdig när du bestämmer att du är färdig

När en är scanner kan det oftast kännas som att en aldrig slutför någonting. Det beror helt på vad som menas med slutföra. En scanner slutar med ett projekt när den känner att den inte kan få ut någonting mer av det, att det inte känns utvecklande längre. Då lämnar scannern det bakom sig och hittar nästa projekt. När du sen skriver ner allting som du har gjort kommer du märka att du visst har lyckats slutföra någonting, bara på ett annat sätt.

Källa: Måbra.com

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!