Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Nya restriktioner från och med onsdag 12 januari

På onsdag införs nya restriktioner för att minska smittspridningen i Sverige. Här är de nya restriktioner som kommer gälla från och med den 12:e januari.

Foto: Unsplash

Enligt statsminister Magdalena Andersson befinner smittspridningen i Sverige sig på historiskt höga nivåer. Därför införs nu nya restriktioner som ska hjälpa till att minska smittspridningen.

De nya restriktionerna gäller från och med onsdagen den 12:e januari. Förutom de nya restriktionerna kvarstår dessutom åtgärder som att alla som kan jobba hemifrån ska göra det.

Här är de nya restriktionerna som gäller från och med den 12:e januari:

  • Krogar och restauranger: platser med serveringstillstånd ska stänga senast klockan 23.00. Krav om max åtta personer per sällskap, 1 meter mellan sällskapen och bara sittande gäster. 
  • Vistelse inomhus: Ett allmänt råd är att vuxna ska begränsa antalet nära kontakter inomhus och avstå från större middagar och fester samt liknande sociala sammanhang.
  • Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar: Ett maxtak för 50 personer införs, såvida man inte har vaccinationsbevis. För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med vaccinbevis införs olika regler om avstånd.
  • Utbildning för vuxna: Huvudregeln för utbildning för vuxna är att undervisning kommer ske på plats. För universitet och högskolor gäller att distansundervisning kan användas som verktyg för att glesa ut i undervisningslokalerna. Salstentor och stora föreläsningar bör ges vid flera tillfällen för att få ned antalet deltagare och undvika trängsel.

Här är de åtgärder som kvarstår:

  • Alla bör hålla avstånd och undvika miljöer med trängsel.
  • Alla bör arbeta hemifrån när arbetet så tillåter. Bara arbetstagare som behöver vara på plats ska vara det.
  • Enbart sittande resenärer vid långväga kollektivtrafik.
  • Munskydd rekommenderas i kollektivtrafiken om det inte går att hålla avstånd.
  • Avrådan från deltagande i olika typer av cuper och läger inomhus.

Källa: Folkhälsomyndigheten

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!