Hälsa

Nya restriktioner: Unga mer negativt inställda

En ny undersökning visar att nära en tredjedel av svenskarna tycker att de nuvarande restriktionerna är för omfattande – och att yngre personer generellt sett är mer negativa till restriktionerna.

Foto: Unsplash

Förra veckan infördes nya restriktioner för att minska den rekordhöga smittspridningen i Sverige. De nya restriktionerna omfattar bland annat serveringsställen, umgänge inomhus och vuxenutbildningar.

Till exempel ska krogar och restauranger nu stänga senast klockan elva på kvällen och vuxna ska avstå från större middagar och fester. Förutom detta kvarstår även de restriktioner som gällde sedan innan, som att alla som kan jobba hemifrån ska göra det och att man bör hålla avstånd och undvika miljöer med trängsel.

“Yngre mest negativa”

Nu visar en ny undersökning från Aftonbladet och Demoskop att 58 procent av svenskarna tycker att restriktionerna är bra – vilket är en minskning med 17 procentenheter jämfört med i slutet av december. 30 procent tycker att restriktionslistan, som utökades den 12:e januari, är för lång. 

Åsikterna kring restriktionerna verkar skilja sig mellan generationerna:

“Det är de yngre som är mest negativa”, säger Karin Nelsson, vd på Demoskop. “Bland de äldsta finns det fortfarande ett starkt stöd för restriktionerna.”

Källa: Aftonbladet

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!