Hälsa

Nystart med sunda relationer – 5 personer du bör lämna kvar i 2021

Vi har nog alla någon gång upplevt hur vissa personer tar mer energi än vad de ger. Att vara omgiven av sådana personer påverkar dig negativt och kan till och med hindra dig från att ta dig framåt. Det är dags att inse att dessa personer inte bör ha en plats i ditt liv. Här listar vi de fem personlighetstyperna du med gott samvete kan lämna i 2021.

Foto: Pexels

1. Den som ser allt negativt

En person som konstant är negativ drar lätt med sig dig i fallet. Det är svårt att njuta och vara glad när någon ständigt hittar fel i allt, du riskerar med andra ord att bli lika negativ själv. Så för att underlätta för dig själv och ditt positiva tänkande bör du kanske tänka om i valet att umgås med den personen.

2. Den som aldrig är glad för din skull

Att umgås med någon som inte kan glädjas för andra är extremt jobbigt. Det är viktigt att du omger dig med människor som uppmuntrar dig och firar dina segrar med dig. Det blir annars lätt att dina lyckliga ögonblick inte känns i närheten av så bra de skulle kunna göra, bara för att de överskuggas av en enda persons brister. Inte okej, tycker vi.

3. Den som alltid ställer in era planer

Har du en vän som alltid avbokar i sista minuten? En vän som beter sig som att den inte vill umgås är inget att lägga energi på. Att få återbud när du planerat in något är aldrig kul och det kan kännas rätt förödmjukande. Så istället för att bli sårad kan du befria dig själv från den känslan och sluta göra upp planer med den personen.

4. Den som alltid ska tävla med dig

Personen som alltid ska tävla med dig brukar också ha svårt att vara glad för din skull. Allting handlar istället om vem som presterar bäst, i allt. Livet är ingen tävling och det bör inte heller dina vänskapsrelationer vara. Så för att slippa den pressen – gör dig en tjänst och ta avstånd från sådana personer. Det är bara du som vinner på det.

5. Den som ger elakt vinklade komplimanger

Ibland kan det finnas människor som får oss att minnas filmen Mean Girls lite extra. Trots att de är vuxna slänger de ur sig elaka kommentarer maskerade som en komplimang. På grund av chocken över deras beteende är det ofta svårt att komma på ett rappt svar och den taskiga kommentaren kan ibland fastna i huvudet. Bespara dig den negativa energin från dumma människor och låt dem terrorisera sig själva istället. För ofta är det bara sig själva de är missnöjda med.

Hoppas att du kan göra 2022 till ditt eget år, fritt från personer som gör dig mer gott än ont. För det viktigaste är att just du mår bra.

Inspiration från The Every Girl

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!