Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Nyttig äppelpannkaka klar på 30 minuter! En succé på helgbrunchen

Du som också älskar bananpannkakor (vi är besatta av de här!) – men kan tänka dig att testa något nytt till helgens brunch: Sväng ihop den här fräscha äppelpannkakan! Du kommer garanterat att få dela med dig av receptet till dina gäster. 

Foto: Superchargedfood/Pexels

Hälsoinspiratören Lee Holmes har släppt flera bästsäljande kokböcker. I boken Fast your way to wellness där hon bland annat delar med sig av ett pannkaksrecept som fick oss på fall direkt (och den går såklart utmärkt att äta även om du inte fastar). Du mixar alla ingredienser (bland annat glutenfritt tapiokamjöl) i en brödform och gräddar i ugnen. Enkelt och smidigt! Och den avgörande ingrediensen är saftiga äpplen som gifter sig fint med kanel och muskot.

Recept: Superchargedfood.com

Nyttig äppelpannkaka

Nyttig äppelpannkaka

4 portioner

Ingredienser:

2 medelstora äpplen, skalad, urkärnad och skivad
stevia (eller annan sötning), efter smak
1 sk citronjuice
3 medelstora ägg
65 g tapiokamjöl
1 msk kokosmjölk
125 ml mandelmjölk
en nypa havssalt
1 tsk kanel
en nypa muskot

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader och lägg bakplåtspapper i en brödform.

2. I en skål, blanda en tredjedel av äppelskivorna med sötningen och citronjuice.

3. Ta fram ytterligare en skål och vispa äggen. Blanda ner mjölet, kokosmjölken, mandelmjölken, salt och äppelskivorna från punkt 2. Låt smeten stå i 10 minuter, håll den sedan i brödformen.

4. Toppa med resterande äppelskivor, pudra över kanel och muskot.

5. Grädda i ugnen i 20-25 minuter tills den har stelnat. Låt svalan i cirka 10 minuter, skär i portionsbitar och servera varm.

 

Foto: Superchargedfood.com

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!