Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Nyttig efterrätt: Blåbärs- och jordgubbspaj till kräftskivan och höstfesten

Pajskal, en vit fluffig kräm – och så massor av goda bär som topping. Det är delarna du behöver för att svänga ihop en fräsch efterrättspaj till kräftskivan och andra middagsbjudningar. Här hittar du hälsodessert-mästaren Chocolate Covered Katies supergoda kokosyoghurtpaj, som du toppar med dina favoritbär.
 
paj_980Foto: Chocolatecoveredkatie.com & Unsplash
 
Fluffig bärpaj med kokosyoghurt
 
Ingredienser
5 dl tjock naturell yoghurt, tex turkisk eller grekisk
1 dl rumstemperad kokosolja
2 msk vaniljpulver
1/4 msk kokossocker (eller annan valfri sötning)
1/8 msk salt
Färska blåbär och jordgubbar (eller andra goda frukter och bär, som björnbär och hallon)
Pajskalet:
125 gram smör
1/2 dl socker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Gör så här
1. Pajskalet: Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och rör ner socker, havregryn, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter.
2. Blanda yoghurten, kokosoljan, vaniljpulvret, sötning och salt till en len kräm. Bästa resultat får du genom att använda en matberedare eller blender. Smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning.
3. När pajskalet har svalnat i sin form, häll över yoghurtblandningen och låt stå kallt (gärna över natten) tills pajen går att skära upp i bitar.
4. Toppa med de färska bären före servering.
 
Receptinspiration från Chocolatecoveredkatie.com
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!