Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Nyttig efterrätt: Raw cheesecake med hallon och lakrits

Raw cheesecake med den ljuvliga smakkombinationen hallon och lakrits – som dessutom är helt fri från mjölk, vitt mjöl och raffinerat socker vilket piggar upp din kropp inifrån och ut. Happy Health Blogs nyttiga efterrättsrecept är en fröjd för både ögat och smaklökarna!

hallon lakritsRecept och foto: Natalie Yonan, happyhealthblog.com

Hallon- och lakrits raw mini cheesecakes
(12 mini cakes)

 

Tid: 1 timme + 2-3 timmar i frysen. Förberedelser: Blötlägg 4 dl cashewnötter i 4 timmar.

 

Lakritsbotten
2 dl mandlar
1 dl kokosflingor
1,5 tsk salt lakritspulver
1/4 tsk vaniljextrakt
1/2 tsk stjärnanis
En nypa svartpeppar
6-8 dadlar

 

Hallonfyllning
1 dl hallon
2 dl blötlagda cashewnötter
0,5 dl agave
1/4 tsk vaniljextrakt
1 msk rödbetsjuice
2 msk citronjuice
0,5 dl kokosolja

 

Lakritsfyllning
2 dl blötlagda cashewnötter
0,5 dl agave
2,5 tsk salt lakritspulver
1/2 tsk vaniljextrakt
1/4 dl vatten
0,5 dl kokosolja
1/4 tsk naturlig svart färg (medicinskt kol)

 

Gör så här
Botten: Mixa alla ingredienser i en matberedare, börja med att mixa mandlarna och kokosflingorna tills det blir en mjöl-liknande konsistens. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en fast deg. Tryck ut botten i mini-cheesecakeformar eller liknande, det kommer att vara tillräckligt för minst 12 mini cakes.

 

Hallonfyllningen: Blanda alla ingredienser i en blender (utom kokosoljan) tills det är riktigt lent. Tillsätt kokosolja i flytande form i slutet och blanda i ytterligare några sekunder. Häll fyllningen i miniformarna, fyll formarna till ca två tredjedelar.

 

Lakritsfyllningen: Blanda alla ingredienser i en blender (utom kokosoljan) tills det är riktigt lent. Tillsätt kokosolja i flytande form i slutet och blanda i ett par sekunder. Om du vill färga lakritsfyllningen svart, lägg till den svarta färgen efter kokosoljan. Använd en sked för att flytta hallonfyllningen till ena sidan och häll ca 1/3 av lakritsfyllningen i miniformarna. Skapa ett slumpmässigt swirlmönster med hjälp av en tandpetare. Låt minicheesecaken frysa i 2-3 timmar.

 

Topping: Krossade svarta sesamfrön blir ett fint svart strössel.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!