Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Nyttig limebakelse med hallonkräm – utan socker, gluten och mjölk

Den uppfriskande sommarkombon lime och hallon är extra god i form av en nyttig och hälsoboostande efterrätt. Ulrika Hoffers limebakelser med hallonkräm går snabbt att göra; perfekt när du får oväntat besök eller bara vill ha något gott att äta efter grillmiddagen.

 
Limebakelse
Limebakelse med hallonkräm
4 stycken

1 lime
5 dadlar (gärna färska)
1 dl naturella cashewnötter
1 dl riven kokos
1 msk kokosolja
2 dl frysta hallon
½ avokado
½ tsk vaniljpulver
1 tsk honung
 
Till servering
Hallon
 
Gör så här
1. Riv det yttersta skalet på limen på ett vasst rivjärn. Dela limen och pressa ur saften.
2. Kör limesaft och -skal, dadlar, cashewnötter, kokos och kokosolja i en matberedare.
3. Forma massan till små bakelsebottnar i till exempel en pepparkaksform. Dra med en kniv utmed kanten och lyft formen. Gör detta på ett bakplåtspapper. Ställ in i kylen.
4. Vid servering mixar du hallon, avokado, vaniljpulver och honung till en slät kräm i en matberedare med s-kniv i botten. Toppa bakelserna med krämen och dekorera med hallon.
 
Recept ur Ärlig mat: Fri från socker, gluten och mjölk av Ulrika Hoffer (Massolit Förlag, 2015)

Arlig_mat_ulrika_hoffer

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!