Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Nyttiga bananmuffins fyllda med ljuvlig hemgjord nutella

Bananmuffins är det perfekta nyttiga fikat som ger bra energi när du är sugen på något sött – men inte vill proppa i dig massor av vitt socker. Nutella, denna ljuvliga hasselnötskräm, är pricken över i. 

Foto: Cookedbyjulie/Spend with Pennies

Att göra egen nutella är varken svårt eller tidskrävande, men oj vad gott det blir! De här saftiga bananmuffinsen blir ännu godare när de fylls med den hemgjorda hasselnötskrämen. Banan, choklad och hasselnötter, kan det bli bättre?

Nyttiga bananmuffins fyllda med ljuvlig hemgjord nutella

Nyttiga bananmuffins fyllda med ljuvlig hemgjord nutella

Ingredienser:

ca 12 normalstora muffins

1,5 dl havremjöl

1,5 dl dinkelmjöl

70 g rumstempererat smör

1 dl grekisk yoghurt

1,5 tsk vaniljpulver

1 nypa salt

2 tsk bakpulver

2 ägg

2-3 mogna bananer (beroende på storlek)

0,5 – 1 dl kokossocker (beroende på hur sött du vill ha det)

+ hemgjord nutella (Se recept nedan)

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Förbered en muffinsplåt med muffinsformar, eller ställ formarna på en vanlig plåt (använda gärna dubbla formar i så fall).

3. Mosa bananerna, blanda ihop med den grekiska yoghurten.

4. Vispa ihop rumstempererat smör och kokossockret, tillsätt sedan äggen. Blanda ihop med banansmeten ovan.

5. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten.

6. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll till ca 75 procent av formen. Spritsa ner nutellan eller lägg i en klick med sked i varje muffins.

7. Grädda i ugnen ca 17-20 min. Förvara i kyl/frys.

Foto: Cookedbyjulie, Recept: Agnes Jiseborn

Nästa bild
Hemgjord nutella

Hemgjord nutella

Ingredienser

175 gram rostade skalade hasselnötter

100 gram mörk choklad

Flingsalt

2 msk kokosolja

2 msk sötning (jag använde lönnsirap, går lika bra med honung eller agavesirap)

 

Gör så här:

1. Mixa allt i en matberedare till en slät smet

2. Häll upp i en fin burk, förvara i kylen.

Ställ fram lite innan servering så att den mjuknar till. MUMS!

Foto: Spend with Pennies

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!