Hälsa

Nyttiga kakor med jordnötssmör, choklad och mandel/pistage

Sega, ljuvligt goda kakor med smak av jordnötssmör och mörk choklad – som dessutom är näringsrika och superenkla att baka. Ja tack! Här hittar du receptet som passar lika bra som fika, dessert eller ett snack för att hålla energinivån på topp. 

Foto: Unsplash

Blanda ingredienserna och forma kakor – som du efter gräddningen doppar i en chokladsmet och toppar med hackade mandlar och pistage. Klart! På en dryg kvart har du bakat ett gäng supersmarriga jordnötssmörskakor, utan vitt socker, gluten eller mejeriprodukter.

Se receptet nedan!

Kakor med jordnötssmör, choklad och mandel/pistage-topping

Kakor med jordnötssmör, choklad och mandel/pistage-topping

Du behöver: 

Kakorna

1,5 dl kokossocker

2 msk honung/agave

1 dl naturellt jordnötssmör (eller valfritt nötsmör)

1 dl kokosolja

1 tesked bakpulver

1,5 dl havremjöl

0,5 dl mandelmjöl

100 g osockrat äppelmos

Chokladen

8 msk smält kokosolja

4 msk agave/honung

6 msk kakao

Gör så här: 

1. Sätt på ugnen på 180 grader.

2. Blanda kokossocker, honung/agave, kokosolja och äppelmos i en skål. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål och rör sedan ihop alla ingredienser till en deg. Låt gärna degen vila i kylen i cirka 1 timme.

3. Rulla bollar av degen, lägg bollen mellan handflatorna och platta till lätt. Fyll en plåt men tänk på att inte lägga kakorna för tätt inpå varandra då degen flyter ut en aning. Grädda i ugnen i cirka 8-10 minuter.

4. Medan kakorna är i ugnen blandar du alla ingredienser till chokladen i en skål och rör om. Var noggrann så att det inte finns några kakaoklumpar kvar i chokladen.

5. Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna. När kakorna har svalnat doppar du dem i chokladen. Lägg sedan kakorna på ett bakplåtspapper, strö över hackad mandel/pistage (eller valfria nötter/topping) och låt dem torka.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!