Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Nyttigt recept: Supergod vegansk chokladfudge med 5 enkla ingredienser

Chokladfudge som passar lika bra till efterrätt som till mellanmål – visst låter det bra! Att den här smarriga godsaken dessutom är fri från animaliska produkter, vitt raffinerat socker och gluten gör inte saken sämre. 


chokladfudge_vegan_815

Du behöver bara fem ingedienser och en mixer för att sno ihop Josefin Jakobssons enkla och goda fudge. Dadlarna och kokosoljan ger sötma, vitaminer och mineraler, nyttiga fetter – och en krämig konsistens. Om du inte tål nötter kan du byta mandelmjölet mot havre. Du hittar fler av Josefins veganska recept på hennes instagram @josefinjakobsson.

 

Chokladfudge

 

Ingredienser 

12 medjool-dadlar (eller cirka 20 stycken om du använder dig av dadlar som är mindre i storleken än medjool-dadlar)

1 dl kakao

1 dl mandelmjöl (eller havremjöl)

2 msk honung/agave-sirap

2 msk kokosolja

 

Gör så här

 

1. Ta bort kärnorna ur dadlarna.

 

2. Smält kokosoljan antingen på spisen eller i mikron.

 

3. Kombinera alla ingredienser i en matberedare/mixer, kör på högsta hastigheten tills det har bildats en ”deg”.

 

4. Klä en form med plastfolie och tryck ut fudgen. Jag använde en brödform med måtten 15 x 8 x 5 cm.

 

5. Strö lite flingsalt över fudgen innan du täcker över formen med plastfolie. Ställ in i frysen och låt stelna i cirka 1-2 timmar.

 

6. Skär upp fudgen i bitar, ät och njut!

 

Recept & foto: Josefin Jakobsson

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!