Hälsa

Professor i tid: Därför ska vi bara jobba 2 timmar om dagen

Känner du att tiden inte räcker till annat än att jobba, äta och sova? Då kommer du troligtvis att älska Professor Bodil Jönssons förslag om två timmars arbetsdagar – för alla!

Foto: REX

Bodil har doktorerat i fysik och är idag professor vid Lunds universitet och har skrivit den uppmärksammade boken “Tio tankar om tid” och uppföljaren “Tio år senare: Tio tankar om tid”. Hon blev rikskändis genom tv-programmet “Fråga Lund” och menar att vi måste ändra våra arbetstider drastiskt. Helst av allt skulle hon se att vi gick ner till två timmars arbetsdagar vilket skulle resultera i tio timmars arbetsveckor.

Känner du dig skeptisk och undrar hur du rimligtvis kunna hinna med allt på bara två timmar? Vi med!

“Det är klart att en person blir stressad om den får reda på att något som tidigare sköttes på 8 timmar ska skötas på 6 timmar, men det går inte att bara göra som man har gjort tidigare. Hoppar man från 8 till 2 timmars arbetsdag förstår folk verkligen att man måste göra saker på ett annorlunda sätt”, säger Bodil Jönsson till Va.se.

Och alla möten då, tänker du?

“Möten har en positiv klang i det att människor samlas, men sanningen är att många sitter och tänker på annat under ett möte. Jag undrar varför man ens ska gå på möten om man inte andligen är där. Jag måste vara närvarande och då blir det fullständigt outhärdligt med för många möten. Mina bästa idéer har aldrig kommit när jag har suttit vid skrivbordet eller i ett möte, utan det har jag fått när jag har sprungit i naturen.” säger Bodil Jönsson till Va.se.

Bodil har själv suttit i många mäktiga styrelser och berättar att hon ofta skrivit brev, inköpslistor och annat under just möten. Vi gillar Bodil skarpt. Så pass mycket att vi redan börjat spekulera i vad vi skulle göra med den extra tiden och kommit fram till att vi definitivt skulle fika mer.

Foto: REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!